Sztárok

Az évszázad botránya a brit királyi családban: lemondott a király

A szerelemért sok mindenre képes az ember: így volt ez a brit uralkodóval is, amikor is szíve hölgye miatt lemondott a trónról. Mutatjuk az évszázad botrányát!

Mindenki tiltakozott a családból

Mikor V. György angol király 1936. január 20-án elhunyt, a trónt legidősebb fia vette át VIII. Edward néven. A férfi akkor már jó ideje viszonyt folytatott a papíron még házas amerikai állampolgár Wallis Simpsonnal, és eljegyzésüket a trónra lépése napján, édesapja halálának másnapján közölte a nyilvánossággal, ami hatalmas felháborodást váltott ki Angliában, hiszen Wallis házas volt, amerikai, és nem élt éppen mintaéletet. Állítólag rengeteg szeretője volt, szerette az éjszakai életet, a klubokat, és imádott nagy lábon élni. Nemcsak a szűk család, de a birodalom több tagja is erős aggodalmát fejezte ki a közelgő frigy kapcsán. Az akkor még igen konzervatív nézeteket valló brit királyi család normáiba egyáltalán nem fért bele ez a kapcsolat. Edward egyébként sem volt mintaherceg: rengeteget bulizott, kicsapongó életet élt, számtalan nőnek csapta a szelet, de az, hogy Wallist feleségül szerette volna venni, hatalmas felháborodást keltett. VIII. Edward királyt végül választás elé állította a politikai és egyházi nyomás: elveszi Wallist, vállalva a birodalmi összeomlás kockázatát vagy szakít a nővel vagy lemond. Edward ez utóbbit választotta, és szerelméért lemondott a brit trónról. A botrány már megismerkedésükkor garantált volt, a sztori folytatásáért nézd meg a galériát!

A herceg és Wallis 1931-ben ismerkedett meg, Edward akkori szeretője, Lady Furness mutatta be őket egymásnak. Wallis hamar kitúrta a szeretőt, és több nőt is elmart a herceg mellől a baráti köréből.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Pixabay

Oldalak

Sztárok
Sztárok
A Neveletlen hercegnő-filmek Clarisse Renaldi királynője a mai napon ünnepli 88. születésnapját, nemrégiben pedig friss fotók is készültek a rég nem látott, legendás filmcsillagról.
Home&Design
Az új, szezonális lakberendezési trendek közül a szőnyegen szőnyeg stílus lesz az egyik legnépszerűbb. Mutatjuk, hogyan alkalmazhatod, hogy a lehető legmutatósabb legyen.
Fashion&Beauty
Ez az őszi trend minden stílushoz tökéletes kiegészítőt nyújt.