Sztárok

Állva tapsolta a közönség a megrendült Brendan Frasert: megannyi kudarc után a színész megkapta a legjobb férfi színésznek járó Oscart

Brendan Fraser jó pár kudarccal és mellőzöttség teli év után végre ismét révbe ért, visszatérése pedig igazi csúcssiker lett, hiszen A bálna című filmben nyújtott emlékezetes alakításáért megkapta a legjobb férfi színésznek járó Oscar-díjat. A híresség megrendülve lépett fel a színpadra, ahol könnyek között mondott beszédet.

A 95. Oscar-gála legnagyobb meglepetése

Brendan Fraser a kilencvenes évek végén, kétezres évek elején az egyik legnépszerűbb színészének számított világszerte, ráadásul nők milliói bolondultak érte, hiszen rendkívül sármos és vonzó volt. Leghíresebb alakításai Az őserdő hőse, A múmia, vagy a Bájkeverő című filmekhez köthetők, az ezredforduló után azonban látványosan hanyagolni kezdte a filmipar, emellett mentálisan és fizikailag is összetört – ráadásul, ha mindez nem lenne elég, állítása szerint 2003-ban Philip Berk, a Hollywood Foreign Press Association korábbi elnöke szexuálisan zaklatta őt. A színész ezután depressziós lett, helyzetén pedig az sem segített, hogy A múmia-film forgatása rendkívül megviselte a testét, ezért éveken keresztül kórházi kezelésekre szorult. 2022-ben azonban új lendületet kapott a karrierje A bálna című filmmel, kiváló alakításának köszönhetően pedig Oscar-díjra jelölték – amit vasárnap este át is vehetett. A közönség állva tapsolta, ő pedig megrendült beszédben mondott köszönetet. Részletek a galériában!

Magyar idő szerint hétfő hajnalban kiosztották a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat, ahol Austin Butler (Elvis), Colin Farrell (A sziget szellemei), Paul Mescal (Volt egyszer egy nyár), Bill Nighy (Living) és Brendan Fraser (A bálna) voltak a jelöltek.
Kattints a további képekért!

Immáron hivatalos, melyek voltak 2022 legjobb filmjei az Amerikai Filmművészetek és Filmtudományok Akadémiája szerint.

Leadfotó: Rodin Eckenroth/Getty Images

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Nagyon különleges helyszín ad otthont idén az Irodalom éjszakájának, ezt semmiképp se hagyd ki!
Lifestyle
A kormány hat százalékos inflációt jósol 2024-re. Mutatjuk, ennek tekintetében hogyan alakulnak a következő év elején esedékes nyugdíjemelések.
Lifestyle
Varga Csaba pótolólagos oxigén és serpák nélkül szeretne feljutni a Himalája 8125 méter magasban található Nanga Parbat csúcsára.