Brad Pitt szakmát váltott?

A sármos színész ezúttal nem a filmvásznon mutatta meg a nagyközönség számára tehetségét.

Brad Pitt szobrászművésznek állt

Brad Pitt kétszeres Oscar-díjas és háromszoros Golden Globe-díjas 58 éves amerikai színész először mutatta be szobrait egy finnországi kiállításon – írta a The Guardian online kiadása kedden.

A színész Nick Cave ausztrál zenész és Thomas Houseago brit szobrász társaságában jelent meg a hétvégén az északi állam harmadik legnagyobb városában, Tamperében, hogy leleplezze első nyilvános művészeti kiállítását a finn Sara Hildén Művészeti Múzeumban. Pitt szobrait és Cave kerámiasorozatát Thomas Houseago brit művész kiállításának részeként láthatja a közönség – közölte az intézmény.

„Nicknek és nekem új világ ez, ahová először lépünk be. Egyszerűen jó érzés” – hangoztatta Pitt a finn Yle állami televíziónak a megnyitón. A kiállításon kilenc alkotása látható, köztük egy „lövöldözést ábrázoló” gipszöntvény és egy sor házalakú szilikonszobor, amelyeket különböző kaliberű lövedékekkel lőttek át. Pitt a megnyitón elmondta, hogy a szobrászat számára önreflexió.

„Arról szól, hogy kapcsolataimban hol hibáztam, hol vagyok bűnrészes. A műveket a radikális önleltár hívta életre, hogy durván őszinte legyek magammal, és számba vegyem azokat, akiket esetleg megbántottam, azokat a pillanatokat, amiket egyszerűen elrontottam”

– fogalmazott Pitt.

A színész azután kezdett kerámiával foglalkozni, hogy elvált Angelina Jolie-tól: 2017-ben akár napi 15 órát is eltöltött Houseago Los Angeles-i műtermében. A GQ, férfiaknak szánt amerikai havilapnak augusztusban azt nyilatkozta, hogy mindezt nem művészetnek, hanem egy „magánszámnak, nagyon csendes, nagyon kézzel fogható sportnak” tekinti.

Pitt megjelenése váratlanul érte a finneket, mivel részvételét előzetesen nem jelentették be. Sarianne Soikkonen főkurátor „izgalmasnak és csodálatosnak” nevezte a sztár felbukkanását az Agence France-Presse francia hírügynökségnek. Hozzátette, a világjárvány és Houseago életében történtek hatására döntött úgy a művész, hogy barátait is bevonja első finnországi kiállításába.

Nick Cave ausztrál rockzenész, dalszerző és énekes festészetet tanult a melbourne-i a Caulfield Institute Of Technology Art and Design szakon, mielőtt a zenével kezdett foglalkozni. A kiállításon tizenhét kézzel festett kerámiafigurája látható, amelyek „az ördög életét ábrázolják 17 stációban”, utalva a viktoriánus Staffordshire Flatback figurák iránti érdeklődésére, amelyeknek gyűjtője – írta meg az MTI.

II. Erzsébet királynő temetése több szempontból is óriási jelentőségű esemény volt, különösen Sarolta hercegnőnek: Vilmos és Katalin egy szem lánya most először viselt nyilvánosan ékszert, az alkalomra pedig egy igencsak egyedi darabot választott.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Sztárok
Sanna Marint általában hivatalos, elegáns és visszafogott szettekben láthatjuk csak munkájából és pozíciójából kifolyólag, most azonban fehér estélyit öltött magára, amiben úgy tündökölt, akár egy...
Utazás
Lehet, hogy korábban már találkoztál ezzel a bejegyzéssel, azonban számos platformon újra megosztották azt a két képet, ami 35 év különbséggel készült.