Ma 3 éve hunyt el Cipő, a Republic imádott énekese – Csupán 47 éves volt

Bódi László, vagy, ahogy a rajongók nevezték, Cipő 2013. március 11-én hajnalban hunyt el, hatalmas űrt hagyva maga után családtagjai, zenésztársai, barátai és rajongói szívében. Ma rá emlékezünk.

A kezdetek

Bódi László 1965. május 3-án született Ungváron, ahonnan szüleivel egy év múlva átköltöztek Kisvárdára. Az általános iskolát már itt kezdte, természetesen ének-zene tagozaton, emellett a Weiner Leó Zeneiskolába is beíratták szülei. Kisfiúként zongorázni tanult, illetve focizott. Mindössze 14 éves volt, amikor dalszövegeket kezdett írni. Élete során többször elmondta, a Beatles Egy nehéz nap éjszakája című zenés filmjének hatására döntött úgy, zenész lesz. Gimnáziumi évei alatt alapította meg a Cipőfűző együttest, ekkor ragadt rajta a Cipő becenév.

A Republic és a hatalmas siker

1990. február 23-án, Tóth Zoltánnal, Boros Csabával, Bali Imrével és Szilágyi Lászlóval megalapították a Republic együttest. Még ebben az évben felléptek a Beatrice koncertjein, mert Nagy Feró megszerette a stílusukat, zenéjüket. Az évek során több, mint 240 dalt szerzett a Republicnak, olyanokat, mint a Szállj el, kismadár, A 67-es út vagy a Ha itt lennél velem. Más előadóknak, köztük Koncz Zsuzsának és Halász Juditnak is írt slágereket.

Lapozz, cikkünk még folytatódik!

Fotó: rtlklub.hu

Oldalak

Szólj hozzá Te is!