#filternélkül: Elüldözték a gimiből, ma tízezrek követik – Ismerd meg Rékát!

A fiatal lány ma Magyarország egyik legnépszerűbb influencere. Mi lehet a titka?

#filternélkül - Interjúsorozat Magyarország legmenőbb influencereivel

Véleményvezérek, akiket százezrek követnek. Divatos ruhák, luxuskozemtikumok, drága éttermek és lélegzetelállító utazások - dolgok, amelyekről a legtöbben csak álmodozunk. Igazán jó influencernek lenni azonban nem olyan könnyű, mint amilyennek elsőre tűnik. Új sorozatunkban hazánk leghíresebb vloggereit, youtubereit és Instagram modelljeit kérdezzük arról, mi a valóság, amit a filterek elrejtenek.

Aki kérdez: Lakatos Melinda

A magyar YouTube kedvence lett

Énekesnő, vlogger, influencer. Több mint 70.000 követője van B. Nagy Rékának és úgy tűnik, hogy ez a szám egyre több és több lesz. A 20 éves, budapesti lány megküzdött a kamaszévekkel, mára viszont saját magából csinált egyedi, divatos brandet. A rózsaszín haj, a sok piercing és tetoválás valójában azonban nem egy lázadó lelket, hanem egy szorgalmas és visszahúzódó fiatalt takar, akinek egy nagy álma van: ismerjék el, mint énekesnő. Rengeteg kiváló feldolgozás után, egy évvel ezelőtt jelent meg első, önálló dala Emlékezz rám címmel, amit lassan egymillióan megtekintettek a legnagyobb videómegosztón.

Rékának mindene adott a sikerhez: fiatal, tehetséges, talpraesett és még gyönyörű is. Ezért is választottuk a Femcafe.hu influencerekről szóló, új sorozatának, a #filternélkül első vendégének. Exkluzív interjúban mesélt családról, iskoláról, tervekről és szerelemről.

Interjú B. Nagy Rékával

Kicsi korod óta énekelsz, és alig voltál 14 éves, amikor megmutattad a tehetséged egy YouTube-ra videóban. Eltelt azóta 6 év, ma Magyarország egyik legnépszerűbb fiatal influencere lettél. Gondoltad volna, hogy ekkora sikered lesz?

Sokáig kerestem az utamat. Abban biztos voltam, hogy zenével szeretnék foglalkozni, de emellett kislány korom óta foglalkoztat a divat és a szépségápolás is. Sokan mondják, hogy egyedi a stílusom, és valójában én is ezt éreztem sokszor, hogy van bennem valami, ami miatt kilógok a tömegből. Jó érzés képviselni a saját egyéniséged, és a videókban is ezt próbálom mindig üzenni a követőimnek, hogy merjék vállalni önmagukat. Csak kapkodom a fejemet, de olyannyira megszerették a csatornámat, hogy év elején még csak 20.000 feliratkozóm volt a YouTubeon, ma pedig már – hihetetlen, de így van - 70.000-en vannak.

Mióta csinálod a videózást hivatásszerűen?

Idén január óta már tényleg csak a videós tartalomgyártás teszi ki az időm nagy részét. Közben leérettségiztem, de nem mentem tovább tanulni. Elsősorban azért alakult ez így, mert most még nem igazán találtam olyan képzést, amivel teljes mértékben azonosulni tudtam volna. Másfelől szerencsére sok felkérést kaptam a videózás kapcsán az utóbbi időben, több világhírű céggel dolgozhattam együtt, aminek megfelelni időigényes és nehéz feladat. A tartalmaimat 100%-ig saját magam készítem, ami az ötleteléssel kezdődik és a vágással, majd a feltöltéssel ér véget.

Milyen egy jó videó szerinted? Te honnan gyűjtesz inspirációt?

Amikor engem ez az egész YouTubevilág beszippantott, csak 14 éves voltam. Akkoriban még nagyon kevés videós volt Magyarországon, ezért főleg amerikai videókat néztem, amik még szintén elég kezdetlegesek, kiforratlanok voltak. Az elmúlt években sok minden változott, igényesebb, ötletesebb és egyedi tartalmak és tartalomgyártók tűntek fel itthon és külföldön is. Az igazság az, hogy én a mai napig amerikai videósokat követek, mert ők mindig egy lépéssel előttünk vannak. Tőlük szoktam ötleteket ellesni, mivel lehet megfogni az embereket. Szerencsére, ezek olyan dolgok, amikkel könnyen tudok azonosulni. A követőim nagyon szeretik a különböző szépség- vagy divattippeket, az összeállításokat, rangsorokat, de a leginkább a személyes tartalmak érdeklik őket. Ez azért jó, mert így a különböző dalfeldolgozások, amiket készítek, jól beleilleszthetők a csatornámba.

Milyen dallamvilág áll hozzád közel?

Alapvetően az alternatív pop-rockot szeretem. Nagy kedvencem például Halsey és Sia. A magyarok közül pedig Odettet szeretem. Nekik nem csak a zenéjük, hanem a megjelenésük, stílusuk is nagyon közel áll hozzám. Egy új projekt kapcsán most esélyem nyílt együtt dolgozni Johnny K. Palmerrel, akivel hasonló vonalat követünk. A legfőbb álmom továbbra is ez, dalokat írni és énekelni.

A gimiben is olyan népszerű voltál, mint most az interneten?

Már általános iskolában is szerettem volna, ha felfigyelnek rám. Nagyon "lányos lány" voltam. Emlékszem, hogy hetedikes koromban egy kb. 5 centis magassarkú cipőben mentem suliba, és nyilván mindenki csúnyán megnézett emiatt. Bújtam a divatmagazionokat, igyekeztem úgy öltözködni, ahogyan ott a modellek. Ennek ellenére a kortársaim csúfoltak és kinevettek. Egy évvel később annyira magamba zárkóztam, hogy volt egy teljes hónap, amikor egyáltalán nem szólaltam meg az iskolában. Nem beszéltem senkivel, depressziós lettem. Azt éreztem, túlságosan más vagyok, mint ők. Szerettem volna beilleszkedni, de nem mindenáron. Ez a kettősség felőrölt.

Kiközösítettek?

Igen, ez a dolog a középiskolában még inkább elfajult. Akkor is az átlaghoz képest feltűnőbben öltözködtem, de csendes és visszahúzódó lány voltam. A lavina akkor indult el, amikor külföldről kaptam egy platformos cipőt, ami akkoriban még nem volt itthon divatos, de nyugaton már mindenki ilyet hordott. Az osztálytársaim azonban kinéztek miatta, megszóltak, kibeszéltek. Amikor 11. osztályos voltam csináltattam egy orrpiercinget, ugyanez megtörtént. A végére annyira elfajult a pletykálkodás és a kiközösítés, hogy magántanuló lettem. Úgy fejeztem be a gimit, hogy otthon tanultam. Amikor néha bementem, akkor az osztálytársaim nem köszöntek. Közölték, hogy nem akarják, hogy ott legyek a szalagavatón, nem mehettem el a saját ballagásomra sem, de tablókép sem készült rólam. Olyan, mintha ott sem lettem volna.

Nehéz lehetett ezt megélni, de most már tízezrek szeretnek és rajonganak érted!

Nagyon nehéz időszak volt. Hajnalokig fent voltam, nem bírtam elaludni, ezért másnap kialvatlanul és gyomorgörccsel ébredtem. Szinte minden reggel úgy keltem fel, hogy hányingerem volt. Remegtem, amikor el kellett sétálnom az iskolába. Az akkori barátom miden reggel bekísért, hogy jobban bírjam a dolgot, de annyira megterhelt lelkileg ez az egész, hogy állandóan lebetegedtem. Két napot jártam iskolába, aztán két hétig otthon lábadoztam, ez ment hónapokig. A szüleim és a tanáraim is jobban látták azt, ha magántanuló leszek.

Nem kerestek meg a volt osztálytársaid, amikor híres lettél?

Nem, dehogy. Egyetlen egyszer kerültem velük kapcsolatba, amikor egy videómban erről részletesebben beszéltem. Bár senkit nem nevesítettem benne, mégis többen magukra vették a dolgot és névvel, arccal írogattak kommenteket és üzeneteket arról, ahogy szerintük történtek ezek a dolgok. Már szerencsére elengedtem ezt, de akkor nagyon bántott a dolog.

A szüleid mit szóltak ahhoz, ami körülötted történt?

Szerencsére nagyon jó a viszonyom velük. Nem hátráltattak abban, hogy videózom, sőt, ők az elsőszámú rajongóim! Én alapvetően nagyon apás lány vagyok, de kamaszkoromban az anyukámhoz is nagyon közel kerültem. Mára nagyon nagy támaszaim lettek, nincs nap, hogy ne beszélnénk. Volt olyan, hogy a videómban is szerepeltek, és apa alig várja a következő ilyen alkalmat. Ő nem csak az elsőszámú nézőm, hanem a kommenteket is figyeli és tájékoztat, hogy éppen mi történik egyegy videóm alatt.

Nem volt számukra furcsa, hogy miből csinálsz pénzt?

Örültek neki, hogy azt csinálom, amit szeretek. Az influencer munkával keresett pénzt szeretném az énekesnői karrierem felépítésére fordítani, emiatt pedig nagyon büszkék rám. Az előző párkapcsolatomban volt ebből nézeteltérés, mert nagyon különböző véleményünk volt erről a tevékenységről.

Most egy nagyon friss szerelem érkezett az életedbe. Ő elfogadja, amit csinálsz?

Két hónappal ezelőtt megismerkedtem a jelenlegi párommal, akivel nagy az összhang, mert hasonló területen dolgozik. Hamarosan össze is költözünk. Valószínűleg lesz egy kiskutyánk is, akiről majd együtt gondoskodhatunk. Mindketten nagyon komolyan tervezünk egymással. A szüleim példáját tartom a szemem előtt: ők már 30 éve házasok, nemrég tartották a megújító lakodalmukat. Lehet, hogy sokan nem gondolnák rólam, de a karrierépítés mellett szeretnék én is fiatalon férjhez menni és gyerekeket szülni.

Még mindig nyomasztja, ahogy az internetezők reagálnak az életére.

Leadfotó és fotók: Femcafe.hu / Szilágyi Virág

Oldalak

Szólj hozzá Te is!