Sztárok

Gyönyörű nő volt fiatalon Békés Itala: a 95 éves színésznő a mai napig remek formában van, elárulta a hosszú élet titkát is

A nyugdíjkorhatárt alaposan kitolva, 95 éves koráig dolgozott Békés Itala. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész a Kossuth Rádió Nagyok című portréműsorában többek között a hosszú élet titkáról is beszélt.

Két hét múlva 96 éves lesz

Gerincproblémája miatt hagyta abba a munkát Békés Itala 95 évesen. "Egy olyan darabban szerepeltem, amiben végig állni kellett, nekem pedig ez már nehezemre esett a betegség miatt. Igaz, mondták, hogy üljek le, de nem akartam, mert nem illik egy szolgának leülni. Kaptam egy másik szerepet is, a darabban mozgó díszlet volt, és állandóan féltem, hogy rám esik, vagy valamiben megbotlok. Nagyon vigyázni kellett, hogy meg ne sérüljek. Nem akartam problémát okozni a kollégáknak, úgyhogy jobbnak láttam, hogyha nem kell velem foglalkozni" - mondta a Nagyok című műsorban az érdemes és kiváló művész, aki március 23-án ünnepeli 96. születésnapját. A színművésznő elárulta továbbá, hogy szerinte mi a hosszú élet titka: galériánkban olvashatod a részleteket, és mutatjuk azt is, milyen gyönyörű volt fiatalon és hogy fest ma!

Békés Itala Békés István író, műfordító, valamint olasz származású édesanyja, Rita Furlani gyermekeként látta meg a napvilágot 1927-ben Debrecenben. Nővére, Rita szintén színésznő volt, míg Itala ikertestvére, András rendezőként tevékenykedett.
Kattints a további képekért!

Pedig a herceget és a hercegnét állítólag jó szándék vezérelte, mégsem azt érték el a kedves gesztusnak szánt cselekedetükkel, amit reméltek.

Leadfotó: Fortepan/Kotnyek Antal

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Elsőre nehéz elképzelni Katalinról, hogy Vilmoson kívül más férfi is fel tudja kelteni az érdeklődését, pedig így igaz: a walesi hercegné fejét titkon egy sármos milliárdos csavarta el.
Utazás
Ha azt hitted, december második felében is fogvacogtató hideg és hamisítatlan téli időjárás honol majd Magyarországon, akkor bizony előre ittál a medve bőrére.
Sztárok
A színész-producer az esélytelenek nyugalmával készült a mérkőzésre. Brasch nem is teketóriázott sokat: egy ponton kőkemény támadást indított riválisa ellen, akinek esélye sem volt védekezni.