Békefi Viktória új feladatot kapott, nem akárhogyan tér vissza a TV2-höz

A Sztárban sztár leszek! győztes énekesnőjével évet értékeltünk és azt is elárulta, mi az a nagy feladat, amit 2021 tartogat számára.

A versenyző, aki valóban sztár lett

A tehetségkutató-győztesek életének két útja van a verseny után: vagy érdemeik ellenére eltűnnek a süllyesztőben, vagy keményen dolgoznak és megszerettetik magukat annyira, hogy a műsor után is kíváncsi legyen rájuk a közönség. Békefi Viki üstökösként érkezett a Sztárban sztár leszek! színpadára 2019-ben és azóta szólóban is bizonyította, hogy helye van a szakmában. Bár 2020 nehéz év volt, megjelent első önálló dala a Cupido és bejelentette, hogy egykori versenytársával, Feng Ya Ou Ferenccel nemcsak a szakmában, hanem a magánéletben is egymásra találtak. Az idei év első, nagyobb feladata pedig az számára, hogy részt vegyen az általa megnyert műsor folytatásában. A Sztárban sztár leszek! második évadának castingján csíptük el a gyönyörű énekesnőt, aki őszintén mesélt a tavalyi év kihívásairól, sikereiről és a jövőbeli terveiről.

Már unom, hogy mindig így kezdem az interjúkat, de megmásíthatatlan tény, hogy 2020 nehéz év volt. Te hogyan tekintesz vissza az elmúlt esztendőre?

Volt benne sok jó, de tagadhatatlanul nehéz év volt. Bezártak a színházak, elmaradtak a fellépések, de a nyár hozott némi reményt, mert újraindult a kulturális élet. Úgy éreztem, hogy egyik pillanatról a másikra kihúzzák a lábam alól a talajt. Most már nem ismeretlen ez az érzés, a második hullám idején jobban viselem. Nagy segítségem volt ebben a párom, akivel hasznosan töltöttük és töltjük az időt, közös projekteken munkálkodunk. Feldolgozásokat, mashupokat készítettünk. Nem volt mindig egyértelmű, hogy együtt dolgozzunk, de kiderült, hogy nemcsak a magánéletben, hanem a szakmában is jól passzolunk.

2019-ben nyerted meg a Sztárban sztár leszek! című műsort. Győztesnek lenni mámoros érzés, de egyben felelősség is. Mennyit változtatott a személyiségeden az, hogy ismert lettél?

Abszolút, én is úgy gondolom, hogy megrészegítheti az embert a hirtelen jött figyelem és siker. Ennek teljes tudatában pedig a magam részéről folyamatosan arra törekszem a mai napig, hogy a külvilág is érezze, amint én, hogy ugyanaz a lány maradtam, aki voltam, csak most többen figyelnek rám. Mindenkivel közvetlen vagyok, jól esik az emberek szeretete, a Covid előtt szívesen fényképezkedtem a rajongókkal és a leveleiket is boldogan olvasom. Mivel kiskamasz korom óta színházban vagyok, megtanultam, mi az alázat és hogy színházi emberként egyfajta szolgálatot vállalunk. Bízom benne, hogy nemcsak én, hanem a környezetem is úgy érzi, hogy nem torzult a személyiségem. Számomra a munka, a szórakoztatás az első.

2016 óta szabadúszóként dolgozol, előtte több magyar színház társulatában megfordultál. Szerinted, ha nincs a Sztárban sztár, saját jogon sikerült volna ekkora karriert befutnod? Ugródeszkaként tekintettél a lehetőségre?

13 éves korom óta dolgozom különböző színházi produkciókban, tavaly pedig az egyik nagy álmom teljesült azzal, hogy a Madách Színház színpadán is játszhattam, már öt darabba is bekerültem. Sokat dobott a műsor a szakmai életemen, mert felfigyeltek rám, de emellett azt gondolom, hogy ez önmagában nem elég ahhoz, hogy valakinek bizalmat szavazzanak. Minden új helyen végig kell járni a létra fokait, bizonyítani kell, én pedig a pályám elején járok, egyértelmű, hogy extra erőfeszítéseket kell tennem.

Az ismertség másik kemény oldala, hogy reflektor kerül a munkásságod mellett a magánéletedre is. Nem volt kérdés közöttetek, hogy felvállaljátok a kapcsolatotokat Ya Ouval a nyilvánosság előtt?

Nem volt kérdés, mert iszonyatosan büszkék vagyunk egymásra. Mindketten úgy gondoljuk, hogy megtaláltuk egymásban az igazit, ezért kár lenne titkolnunk. Alig vártam, hogy megérkezzen az életembe egy olyan férfi, akivel 100%-osan biztonságban érzem magam és kölcsönösen szeretjük egymást. Szerencsére egymás családjával is jól kijövünk, minden klappol. Együtt képzeljük el a jövőnket.

A karanténkor ti is úgy döntöttetek, hogy összeköltöztök. Milyen hatással volt a kapcsolatotokra ez a lépés? Csiszolódtok még?

Három hónap után költöztünk össze, mert úgy gondoltuk, hogy nem bírnánk ki hónapokon keresztül, hogy sok időt külön vagyunk a karantén miatt. Most már látjuk, hogy jó döntés volt, még ha akadtak néha nehezebb pillanatok is. Eleinte semmi gondunk nem volt, de amikor hónapokig nem volt mókuskerék és bezártak a színházak, én nagyon elkeseredtem. Az egyetlen nehézség ez volt, hogy olykor kétségbe estem, mert fájt és demotivált a helyzet. Mindig vissza kellett rángatnia engem a pozitív hozzáállás útjára. Jó, hogy ebben is számíthattam rá.

A másik, amit megtanultam ebből a helyzetből, hogy annak ellenére, hogy imádjuk egymást, mindenkinek szüksége van privát térre. Egy párkapcsolat nem arról szól, hogy folyton csak együtt csinálunk mindent, ezért mindkettőnknek lett egy saját kis stúdiója a lakásban, ahová elvonulhat alkotni. Ha pedig neki videójátékozni támad kedve, én addig a barátnőimmel csacsogok. (nevet)

Egy céltudatos, vagány lányként ismertünk meg téged. Ha a zenei munkásságodat nézzük, látjuk, hogy mai, friss, populáris dalokat csinálsz. Milyen műfajok, zenei világ áll hozzád a legközelebb? Mi a te saját hangod?

Az én szívemhez továbbra is és egyértelműen a legközelebb a musical áll, ez a hangképzésemre is rányomta a bélyegét. Az életem a zenés színház, ezért is fáj annyira, hogy most nincs. Nagyon szeretem még a régi idők örökzöld slágereit, a magyar táncdalokat, de Ya Ou miatt a kortárs popzenével is ismerkedem, ebben is jól érzem magam.

Részt veszel a Sztárban sztár leszek! következő évadának castingjában, ami már el is kezdődött. A Covid-helyzetben merész vállalás, de az élet nem állhat meg. Mi a feladatod pontosan?

A műsor folytatásán szinte teljesen ugyanaz a stáb dolgozik, mint amikor annak idején én jelentkeztem. Ők kerestek meg, hogy lenne-e kedvem közreműködni a második évad háttérfolyamataiban én pedig boldogan mondtam igent a felkérésre. Nagyon jó érzés újra közöttük lenni, ráadásul a castingra érkező indulókkal is van lehetőségem beszélgetni, kikérik a véleményemet, én pedig segítek nekik a dalválasztásban és elmondom nekik, körülbelül mire számíthatnak majd. Szerintem a magyar televíziózás egyik legizgalmasabb műsora a Sztárban sztár és nagyon izgatott vagyok, hogy idén milyen új felfedezettek érkeznek majd színpadra.

Mit üzennél azoknak a fiataloknak, akik musical színészi, vagy énekesnői álmokat dédelgetnek? Mi a siker kulcsa?

Akár gyerekről, akár felnőttről van szó, a tehetség önmagában nem elég. Három dolog nélkül nem megy: az első az istenadta tehetség, a második a szorgalom, a harmadik pedig az alázat. Ha a magam pályáját nézem, én mindig azt az elvet követtem, hogy túlteljesítettem és annyi energiát tettem bele a feladataimba, amennyit csak tudtam.

Mit vársz 2021-től? Akár szakmai, akár magánéleti téren?

Nagyon bízom benne, hogy hamarosan túlleszünk a vírushelyzeten és visszaállhat az életünk a régi kerékvágásba. A biztonság kedvéért azonban elvégeztem egy szempillaépítő-tanfolyamot, mert nem tudhatom, mikor fog jól jönni... A helyzet nehéz, de nem reménytelen. A legnagyobb kapaszkodó most a saját projektek kivitelezése, valamint a környezetünk szeretete. Most, hogy több időnk van mindenre én is a családi és baráti kapcsolataimba fektetek több energiát, mert arra is ráébredtem, hogy nélkül a legnagyobb siker sem ér sokat.

Magyarország egyik legjobb hangja új szerepekben próbálhatta ki magát az elmúlt egy évben, musical-szerepre készül és az is kiderült, jól megállja a helyét a konyhában is. Minderről exkluzív interjúban mesélt nekünk.

Leadfotó: instagram.com/viktoriabekefi

Oldalak

Szólj hozzá Te is!