Pokorny Lia könnyfakasztó sorokkal emlékezett meg Babicsek Bernátról: „Olyan szövetség volt köztünk, ami elmondhatatlan”

Babicsek Bernát családja, barátai, kollégái és ismerősei máig nem térnek napirendre afölött, hogy a 41 éves színész nincs többé – február 6-án éppen ezért a Turay Ida Színházban emlékestet tartottak a tehetséges művész tiszteletére, ahová természetesen Pokorny Lia is ellátogatott.

Tragédiával indult az új esztendő

Január első napja sokaknak arról szólt, hogy a szilveszteri bulit pihenték ki, esetleg vidáman, családjuk társaságában ünnepelték az új esztendő első napját – a Babicsek-családot azonban 2022. január 1-jén felfoghatatlan tragédia érte, ugyanis Babicsek Bernát, a Barátok közt egykori színésze, a Paddy and The Rats együttes tagja, a harmónikaművész egy lakástűzben életét vesztette solymári otthonában. A baleset előtti este Bernát még Pokorny Liával együtt játszott a Centrál Színházban, a színésznő akkor így búcsúzott szeretett kollégájától közösségi oldalán: „Nyáron, két próba között elmentél biciklizni és megláttál egy csapat fehérgalambot. Azt mondtad, soha nem láttál még ennyit. És ez jel. Mi több, jó jel. Hogy nem véletlenül sodorta eléd az élet őket. Így éreztem én is valahogy… hogy nem véletlenül fújt össze minket a szél. Annyi őszinte figyelmet, megértést, elfogadást és türelmet kaptam, amennyi keveseknek adatik meg ezen a világon. Engem megajándékoztál a röppenő fehér galambokkal és Magaddal. Bernát! Nekem Te addig élsz, amíg világ a világ! Annyi ismeretlen fiókot nyitottál ki bennem, amiért nem tudok elég hálás lenni. Figyelni, keresni és számolni fogom a jövőben fehér galambokat. Te velem leszel akkor is a színpadon, amikor látszólag nem vagy ott. Te a részem, a kollégám, a barátom vagy – nem hagyhatsz csak úgy itt. Nem vagyok hajlandó ezt tudomásul venni. Ezért megyünk tovább – Veled. Ebből nem engedek. Te az vagy, aki örökké él, és általad a zene és a Liaison. Várlak ebédre holnap! Aztán kedden. Szerdán is. Hozd a harmonikát! Ölellek, ne késs, kihűl a tökfőzelékem, amit tudod, csak Neked főzök” – fogalmazott szívszaggatóan a színésznő, aki most őszintén vallott arról, hogy érzi magát egy hónappal a tragédia után.

Lapozz a részletekért!

Oldalak

  • 1
  • 2