Sztárok

Évtizedes titokra derült fény Axl Rose és Kurt Cobain múltjából: ezért utálta egymást a két rockóriás

A Nirvana néhai frontembere, Kurt Cobain és a Guns N' Roses énekese, Axl Rose sosem szívlelték egymást igazán. Ennek több alkalommal is hangot adtak, ám azt sokan nem tudják, miért volt balhés a viszonyuk.

Finoman szólva sem kedvelték egymást

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Kurt Cobain a kilencvenes évek egyik legmeghatározóbb ikonja volt, emellett a Nirvana frontembereként hozzájárult az alternatív rock megújulásához: a zenekar máig népszerű slágere, a Smells Like Teen Spirit megjelenése hatással volt a rockzene átalakulására, valamint arra, hogy a nyolcvanas évek népszerű irányzatai után a grunge és az alternatív műfajok felé tolódjon. Az énekes az együttes berobbanásának hála amerikai és nemzetközi szupersztárrá vált, ám ő nem igazán tudta elviselni a hírnevet: életének utolsó éveiben drogfüggőségben szenvedett, majd tragikusan fiatalon, mindössze 27 évesen elhunyt – mint ismert, hollétéről napokig nem tudtak, végül az otthonában találták rá. Halálának okaként hivatalosan fejlövéssel elkövetett öngyilkosságot jelöltek meg, de mindmáig homály fedi a teljes igazságot, a tragédia körüli bizonytalanságok pedig napjainkban is vitákat szítanak. Páratlan tehetségén és elsöprő sikerein túl azonban egy valamit még biztosan állíthatunk Cobainnel kapcsolatban: egész pályafutása alatt feszült viszonyt ápolt a Guns N' Roses fenegyerekével, Axl Rose-al. No de miért és hogyan alakult így a kettejük kapcsolata? Részletek a galériában!

Axl Rose az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején vált világhírűvé, zenekarával több millió lemezt és koncertjegyet értékesített, s mind a mai napig a rocktörténelem egyik legmeghatározóbb alakjának számít. Noha a tehetsége vitathatatlan, személyisége már jóval megosztóbb, hiszen fiatal éveit rengeteg botrány kísérte az alkoholfüggőségé miatt, ráadásul zenésztársai ellenszenvét is kivívta az agresszív, kötekedő stílusával. Nem csoda, hogy sokakkal keveredett konfliktusba…
Kattints a további képekért!

A Nirvana frontembere 27 éves korában halt meg, egyetlen lánya pedig már 29 éves is elmúlt.

Leadfotó: Frank Micelotta/Getty Images/Paul Natkin/Getty Images

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Az ausztrál személyi edző, Dylan Rivier összeszedte azokat a leggyakoribb hibákat, amiket szinte mindenki elkövet - talán te is, úgy, hogy eddig észre sem vetted.
Lifestyle
Önmagában már az is érdekes, ha az embernek ikertestvére van, a 23 éves lányok története azonban az orvosok szerint is példa nélküli.
Recept
Ha nincs kedved sokat állni a konyhában, ez a görög szendvics tökéletes választás lehet neked, de akár a gyermekednek is csomagolhatod a suliba, táborba!