Drogkereskedelem miatt állhat bíróság elé Árpa Attila

A BRFK most zárta le a nyomozást az Árpát is érintő, két évvel ezelőtt kezdődött ügyben, és a vádemelési javaslattal továbbította az iratokat az ügyészségnek.

Vádat emelhetnek Árpa Attila ellen

A közeljövőben vádat emelhetnek a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított Árpa Attila és társai ellen, miután a BRFK - két évvel a bűncselekmény elkövetését követően - hivatalosan is lezárta a nyomozást, valamint a vádemelési javaslattal együtt továbbította a szükséges iratokat az ügyészségnek. A rendőrség honlapján az olvasható, hogy az ügy gyanúsítottjainak egyike több forrásból rendszeresen szerzett be kokain saját maga, továbbá ismerősei részére. XII. kerületi lakásában pedig olyan összejöveteleket szervezett, ahol más személyek - a vendégek - is hozzáférhettek a kábítószerhez, alkalmanként fizetség fejében.

A budapesti rendőrség 2019. március 22-én az egyik ilyen buli előtt az utcán fogott el két férfit, akik a házigazda megbízásából megvásárolták a kokaint. Ugyanezen a napon kerítették kézre a dílert is, aki grammonként 20 ezer forintért árulta a kábítószert újbudai lakásán. Egy másik drogdílert, akitől a buli részvevői szintúgy vásároltak, 2019 februárjában fogtak el a fővárosi rendőrök. A nyomozás során a Felderítő Főosztály nyomozói 128 gramm kokaint, 18 gramm amfetamint, 9 gramm marihuánát és 63 tabletta extasy-t foglaltak le, melyből az egyik helyszínen lefoglalt kábítószerek mennyisége a szakértői szakvélemény alapján meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát.

Lapozz, még nincs vége!

Oldalak

  • 1
  • 2