Sztárok

5 titok Rippel Feri életéből – 100 éves módszerrel fiatalodott vissza látványosan

Rippel Feri kétségtelenül hazánk egyik leghíresebb artistaművésze, aki hosszú évek munkájával vívta ki az emberek szeretetét és csodálatát. A most 45 éves sztárról senki nem tudná megmondani a korát, hiszen az utóbbi időben fittebb és egészségesebb, mint valaha. A Femcafe Top secret sorozatában olyan titkokat osztott meg velünk látványos átalakulásáról, illetve magánéletéről, amelyekről eddig biztosan nem tudtál!

Titok 1 – Leonardo DiCaprio, a példakép

„Nagyon szeretem azokat a példaképeket, akik pozitívan motiválják az embert és a megfelelő irányba helyeznek. Ilyen például Leonardo DiCaprio, akit én tudatos jelen-gondolkodónak hívok. Gondol magára, az egészségére, gondol a Földre, a környezetére, az embertársaira. Szívvel lélekkel csinálja, tudatosan él. Magyarországon is van ilyen program, a LOHAS, azaz a Lifestyle of Health and Sustainability a neve. Lesz itthon egy konferenciájuk, ennek én leszek a házigazdája. Igazán magaménak érzem ezt a kezdeményezést!” – nevezte meg egyik legfontosabb jelenlegi példaképét Rippel Feri. Egyébként azt kell mondanunk, teljesen egyetértünk a véleményével, az Oscar-díjas Leóról tényleg mindenki bátran példát vehet.

Titok 2 – A rippeles játék

„Már több ismerősöm is azt mondta nekem, hogy: ’Feri, ha hiszed, ha nem, nekem minden este rippeleset kell a fiaimmal játszani!’ Ez óriási érzés! Nekem ez tulajdonképpen egy gyerekkori álom megtestesülése. A Rippel eleve nem egy szokványos név, gyerekkorunkban állandóan csúfoltak mindenfélével. Ebből a fura kis névből lett egy egység, egy brand, egy kuriózum, egy követendő példa” – mesélte boldogan az artista.

Titok 3 – A ketogén diétával őrzi az egészségét

„A negyvenes éveim elején elindult egy lefelé spirál, ezt láttam másoknál is a környezetemben. Akkor mindenki mondta, hogy ugyan már, csak idősödünk, lassul az anyagcserénk. Jöttek azzal, hogy férfiklimax, és hogy ezeket el kell fogadni. Engem is utolértek ezek a dolgok, meghíztam, hiába edzettem, nem akart lemenni, sörhasam lett. Fölmentem 96 kilóra, ami artistaként azért volt probléma, mert általában 83-85 kiló voltam, amit még jól bírt az öcsém. Arra is gondolnom kell, hogy neki tartania kell engem. Akkor állandóan fájt a hasam, refluxom volt, aztán az tette fel az i-re a pontot, amikor a vérnyomásom elkezdett rendetlenkedni és összevissza kalapált a szívem. Ekkor néztem utána a dolgoknak, kiderült, rossz az étkezésem és nem mozogtam eleget. Elkezdtem futni, eleinte csak néhány kilométer ment, később már a maratonok is. Elindult egy egészségtudatos gondolkodás minden téren. Megreformáltam az étkezésemet, mert rájöttem, hogy nem jó. Elkezdett nagyon érdekelni az emberi test működése. Jelen pillanatban természetgyógyászatot tanulok, hogy ezt a szegmenst is megismerjem, egyébként pedig az orvosi egyetemre szeretnék jelentkezni” – mesélte az utóbbi évekről Rippel Feri, aki azért döntött úgy, hogy egészségügyi tanulmányokba kezd, mert eredményeit látva sok ismerőse fordul hozzá tanácsokért, segítségért. „Nagyon sok embernek feltűnt, hogy milyen szépen rendbe tudtam rakni magam, azóta sokan kérnek tőlem segítséget. Rátaláltam a ketogén diétára, az élet elém vetette Erdős Tamást, aki irányt mutatott nekem. Ha megfájdul valamim, megrándul a vállam például, akkor 3-4 nap alatt magától regenerálódik, mert a szervezetem optimálisan működik. A legérdekesebb benne, hogy ez majdnem egy 100 éves technológia az emberi egészségért, csak egy kicsit el lett titkolva. Ha mindenki olyan egészséges lenne, mint én, akkor a gyógyszergyárak nagyon rosszul járnának” – fűzte hozzá az artista, aki jelenleg 76 kilót nyom és egészségesebb, mint valaha és azt reméli, ez így marad 100 éves koráig.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Fotók: rippel.hu; facebook.com/rippelferi

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Lifestyle
Végre megtudhatod, hogyan készíthetsz otthon francia sültkrumplit olyan tökéletesen ropogósra, mint az éttermekben!
Lifestyle
A nő azt állítja, hogy a kedvese titkos életet él, de a férj szerint ennek semmi alapja nincs. Vajon tényleg van oka a féltékenykedésre a feleségnek ilyen üzenetek után?
Fashion&Beauty