2 napig vizsgálták a kórházban a Rióból hazatérő úszónőt - Risztov Éva ezért aggódott

Risztov Éva, aki 2012-ben londonban aranyérmet nyert 10 kilométeres nyíltvízi úszásban, ma ünnepli a 31. születésnapját. Az úszónő semmit nem bíz a véletlenre, ha az egészségéről van szó, ezért Rióból hazatérve komolyan kivizsgáltatta magát. Tudd meg, miért tette!

Risztov Éva ma 31 éves

A londoni oimpia egyik legnagyobb magyar sztárja, Risztov Éva úszónő ma ünnepli a 31. születésnapját. Sajnos a sportoló a riói olimpián nem tudott ismét győzni a női 10 kilométeres nyíltvízi úszásban, végül a 13. helyen ért célba. (Közvetlenül utána egy másik magyar végzett, Olasz Anna lett a 14.)

"Óceáni pálya, az elején nem voltak hullámok, az utolsó körben aztán jócskán nehezedett, mivel a szél felerősödött. Egy nagy kérdés, és én meg is kérdezném az élbolytól: hogyan lehet hétezer méter után olyan hajrát nyitni, amely körülbelül Kapás Boglárka 4:02-es négyszáz gyorsának megfelelő?! Nagyon erős iram ez, számomra érthetetlen, hogy miként lehet ezt kivitelezni. Elégedett vagyok, a világon tizenharmadiknak lenni nagy teljesítmény" - nyilatkozta Risztov a Nemzeti Sportnak a verseny után, majd hozzátette, egy bajnoki címe már úgyis van, azt pedig senki nem veheti el tőle.

"Ez már más verseny, nem London. Londontól Rióig rohamosan fejlődött a hosszútávúszás, régen meg lehetett nyerni nagyon jó taktikával egy versenyt, most már ez nem elég. Londonban jókor voltam jó helyen, minden összeállt. Most pedig voltak jobbak is nálam, ezt el kell fogadni" - fűzte hozzá Éva.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!