Lifestyle

Két nagyon hasznos újítást is bevezetett a YouTube, amivel még spórolhatunk is

Apró, ám annál hasznosabb fejlesztéssel érkezik a YouTube a mobilos applikációban. Az egyik új beállítás sokkal egyszerűbbé teszi a spórolást a korlátozott mobilinternettel rendelkező felhasználók számára.

Beállíthatóvá vált a videók minősége mobilon

Mostantól sokkal egyszerűbben beállítható, milyen minőségben szeretnénk nézni a videókat a legnagyobb videomegosztó, a YouTube telefonos alkalmazásában – számolt be róla a hvg.hu. Bár nem verték nagy dobra az újítások bevezetését, attól még nagyon hasznosak, ráadásul az egyik még a pénztárcánkra nézve is kíméletes, hiszen csökkenti az adatforgalmat, ezzel elősegítve a mobilinternettel való spórolást.

A felhasználók mostantól sokkal egyszerűbben állítgathatják, milyen minőségben szeretnének videókat nézni. A két új opció egyike a Jobb képminőség, illetve az Adatforgalom-csökkentő beállítás. A közérthetőbb megfogalmazás segít egyszerűbbé tenni a felhasználók számára annak meghatározását, hogy inkább a képminőséget vagy a mobilkerettel történő spórolást preferálják. Előbbi értelemszerűen élesebb képet eredményez azáltal, hogy nem engedi a felbontást 720p alá menni, de megfelelő kapcsolat esetén akár jobb minőséget is alkalmaz majd, ám sokkal jobban fogyasztja a mobilinternetes keretet. Utóbbi, az adatforgalom-csökkentős verzió akkor sem vált át 480p-nél jobb felbontásra, ha egyébként a telefon mobilkapcsolata simán bírná azt, viszont a gyengébb minőség segít spórolni.

A videóminőség testre szabásához a YouTube mobilapp elindítása után a profilképre kell koppintani, majd a Beállítások között a Videóminőség-beállítások almenübe kell navigálni. Konkrét felbontást sajnos nem lehet kiválasztani, azonban legalább wifis és mobilnetes kapcsolat esetén külön-külön beállítható, hogy a jobb képminőség vagy a kisebb adatforgalom legyen a preferált. Gyárilag mindkét lehetőség automatikusra van állítva, a videók lejátszása során pedig továbbra is lehetőség van a konkrét felbontás kiválasztására.

Természetesen a már megszokott beállítási lehetőségek a felbontást illetően az újdonságokkal sem tűntek el, ezeket továbbra is ugyanott találni. Aktiválásuk esetén éppen úgy és éppen azt fogják tenni, mint eddig is: a körülményektől függetlenül a felhasználó által meghatározott minőségben húznak le és játszanak majd vissza minden videót. A YouTube mindössze kiegészítette a két opciót két másikkal, hogy azoknak is kedvezzen, akik nem szöszölnének a felbontás kapcsolgatásával.

A módosítás iOS-en és Androidon egyaránt elérhető, és mivel szerveroldali változtatás, ezért még frissíteni sem kell az appot az elérésükhöz (persze nem is árt), elég csak megnyitni az alkalmazást, és elindítani egy videót.

Mi az a klímaszorongás? Időnként mindenki érez szorongást, feszültséget, nyugtalanságot, félelmet. Egy bizonyos szintig ez egészséges, hiszen fokozza a teljesítőképességet, ám a klímaszorongás ezt nem garantálja. A klímaváltozás miatt kialakuló szorongás, más néven ökoszorongás vagy klímaszorongás egyelőre nem szerepel a mentális betegségek listáján, ám ugyanolyan kínzó tünetekkel járhat, ráadásul a magyarok 87 százaléka ezzel küzd. Te is köztük vagy?

Fotó: Femcafe.hu; leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Ted Hughes a XX. század második felének kiemelkedő jelentőségű irodalmi alakja és Pilinszky János egyik fordítója volt, aki 1984-ben hivatalosan kinevezett udvari költő lett. Bár alkotásai mind a mai...
Fashion&Beauty
Nincs is jobb ürügy arra, hogy új manikűrt készítsük magunknak, mint egy ünnep. Persze sokan ilyenkor a körmösükhöz fordulnak, hogy valamilyen extra mintát kérjenek, ugyanis nem könnyű ezeket...
Fashion&Beauty
A rövid haj ismét hatalmas népszerűségnek örvend, főleg, amióta Hailey Bieber is bevállalta ezt a stílust. Azóta egyre többen keresik meg a fodrászukat, hogy hasonló hajat szeretnének.