Hasznos, régóta hiányzó funkcióval rukkol elő a WhatsApp

A Messengerben bevált, ezért a WhatsAppban is bevezeti a funkciót a Meta.

Éppen ideje volt

Végre valahára a WhatsAppon is megjelent az a fejlesztés, ami már régóta bevett más csevegő alkalmazásokban: az üzenetekre adható többféle reakció – adta hírül a hvg.hu. A Meta a Facebooknál, a Messengerben és az Instagramon már régóta elérhetővé tette a funkciót, ennek fényében már csak idő kérdése volt, hogy a WhatsAppban is megjelenjen.

A Facebook még 2016 elején tette elérhetővé azokat a gombokat, amelyek segítségével a lájkok mellett másfajta reakciókat is adhatunk a bejegyzésekre a közösségi oldalon. A megoldás kifejezetten hasznos, így ugyanis az egyszerű kedvelésnél jóval összetettebb módon is kifejezethetik véleményüket a felhasználók. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a felhasználók szeretik és használják is ezeket a gombokat, így a Meta úgy döntött, hogy ebben a csevegőalkalmazásában is bevezeti a megoldást.

A WhatsApp beta verziójában már megjelentek az újfajta gombok, így felhasználók egy kis csoportja már teszteli a funkciót, amely segítségével a jövőben egy üzenetre hosszan rányomva már egyszerű reakciókat, azaz hangulatjeleket, más néven emojikat is küldhetünk a chatben érkezett üzenetekre. Azt, hogy a felhasználók mikor kezdhetik majd el széleskörben használni, egyelőre még nem tudni, ám az, hogy bekerült a beta verzióba a funkció, azt sugallja, hogy nem kell már rá sokat várni, vélhetően egy szoftveres frissítéssel érkezik valamikor a jövőben.

Néhány üzlet új szintre emelte a márkanév lopás fogalmát.

Fotó és leadfotó: 123rf

Oldalak