Valósítsd meg önmagad! Öt tipp, ha belevágnál a vloggerkedésbe

A vlogging, azaz a mindennapjainkat bemutató rövid videós tartalmak egyre inkább teret nyernek a közösségi platformokon. A pandémia különösen kedvezett ennek a trendnek, hiszen ebben a rendkívüli izolációs helyzetben eleve a digitális eszközeink segítségével tartottuk a kapcsolatot családtagjainkkal, barátainkkal, sőt még a munkahelyi meetingek is átkerültek a cyber térbe. Ha Te is kedvet kaptál, hogy kipróbáld magad, és szívesen belekóstolnál a vlog világába, olvasd el tippjeinket.

1. Találd meg a témát!

A vlog célja, hogy egy adott témán keresztül kapcsolatot teremtsen az emberekkel. Ez nagyjából bármi lehet a tudományos témák megvitatásától kezdve, az utazási élmények megosztásán át, akár a legjobb receptjeidig. Bármilyen típusú tartalom, ami csak eszedbe jut, általában megállja a helyét a vlog világában is.

2. Légy következetes!

Ne keseredj el, ha nem minden tartalmad robban be azonnal. A lényeg, ha valamit közzéteszel az interneten, azt mások is lássák, még ha csak egy maroknyi néző is. Gondolkodj hosszú távon, ahhoz nézettséged növekedjen, fontos, hogy rendszeres időközönként – legalább heti egyszer, azonos időpontban tölts fel új tartalmat.

Vlogger munka

3. Válaszd ki jól a tartalomgyártási eszközöd!

Ha még csak most vágsz bele a tartalomgyártásba, van egy jó hírünk – nem kell méregdrága fényképezőgépet vagy kamerát és szoftvereket beszerezned. Egy jól megválasztott okostelefon is megteszi. A HONOR 50 okostelefon több olyan egyedi funkciót is kínál, amivel látványos és kreatív módon dobhatod fel a videós tartalmaid. Hat többkamerás felvételi mód közül választhatsz – így az elő- és hátlapi kamerákat egyidejűleg használva a fontos pillanatokat több látószögből és perspektívából is megmutathatod. A videókészítéshez használhatod továbbá szépség módot, videókból készíthetsz fényképeket és az előre beállított videósablonokból is válogathatsz. Íme egy kis inspiráció, ha egy kávézóról vlogolnál:

4. Ne feledkezz meg a minőségi hangról sem

A vloggerek többsége a telefonja vagy kamerája mikrofonjára hagyatkozik. Ez elégséges is lehet, de sajnos nem mindig a legjobb minőséget adja vissza. A HONOR 50 megalkotásánál erre is gondoltak, így a csatlakoztatott Bluetooth fülhallgató vezeték nélküli mikrofonként is használható mozgókép rögzítésekor. A tisztább hang pedig összességében jobb minőségű tartalmakat eredményez. Jó választás lehet erre a HONOR Earbuds 2 Lite aktív zajszűrő technológiával ellátott fülese, amely akár 32 órás akkumulátor üzemidőt kínál. A zenés vlogok jobban teljesítenek, így bátran használj háttérzenét. Rengeteg ingyenesen felhasználható mintát találhatsz a neten egy kis keresgéléssel.

5. Helyezd jó megvilágításba a tartalmad

A minőségi hang melett a jó megvilágítás is nagyon fontos. A LED gyűrűs lámpák elengedhetetlen segítőid lesznek, ha belevágsz a vloggingba. Ha mégsem szeretnél mesterséges fényeket használni, próbáld meg elkapni a napot. Például amikor vízszintes szögben érkezik, az ún. arany órában, amit a fotósok használnak a közvetlenül a naplemente előtti és a napfelkelte utáni időszakra. Az is jó megoldás lehet, ha olyan környezetben veszed fel a videót, amely jól tükrözi a napfényt. Az sem mindegy, hogy milyen szögből rögzíted a felvételt. Ha szobai beállításról van szó, érdemes a telefon kameráját párhuzamosan tartanod az arcoddal. Ha séta közben vlogolsz, tartsd a készüléket a lehető legtávolabb, és szintén párhuzamosan az arcoddal.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Címkék: