Budapest ezen pontjain oszt vizet a BKK: itt keresd őket, ha már nem bírod tovább a kánikulát

Ebben a melegben nagyon fontos a folyadékpótlás, ebben segítenek a BKK munkatársai, akik a főváros több pontján is ingyenesen osztanak vizet a járókelőknek.

A legnagyobb melegben osztanak vizet

A BKK munkatársai délelőtt 11 órakor kezdték el a vízosztás, amikor a legnagyobb hőség elkezdődött. "A Deák Ferenc téren, a Keleti pályaudvarnál és a Széll Kálmán téren osztunk ivóvizet csütörtökön és pénteken, hogy segítsünk egy kicsit elviselhetőbbé tenni a rekkenő hőséget. Kollégáinkkal 11 órától találkozhattok az említett csomópontokban, a rendelkezésükre álló vízkészlet erejéig kaphattok tőlük palackozott vizet. Figyeljetek a megfelelő folyadékfogyasztásra, a kánikulában életmentő lehet" - áll a BKK Facebook-posztjában.

A BKK a posztban kiemelte, hogy a nagy hőségre való tekintettel megnyitják klimatizált ügyfélközpontjaikat is. A hőségriadóra tekintettel megnyitjuk légkondicionált ügyfélközpontjainkat is mindenki előtt, aki nehezen viseli a meleget, a kihelyezett vizes ballonokból itt is hűsíthetitek magatokat" - írták.

"Ha nem esnek útba a kiemelt csomópontok és az ügyfélközpontok sem, a BudapestGO-ban megtalálod a városban működő számtalan ivókutat: a tervezés menüponton belül a szűrő fülön válaszd ki ezt a lehetőséget. Ha van nálad kulacs, mindenképp töltsd újra az ivókutaknál" - tanácsolják azoknak, kiknek nem esik útba egyik vízosztó hely sem.

Forrás: BKK Fotó: 123rf

Oldalak