Véget ért a VOLT Fesztivál - Így buliztunk Sopronban

A 2014-es VOLT fesztiválra nem kevesebb, mint 120.000 zenerajongó volt kíváncsi, így nem túlzás azt állítanunk, hogy a rendezvény óriási sikert aratott, de ne feledkezzünk meg az élő streaming közvetítésről sem, ami négy nap alatt több mint félmillió megtekintést hozott. Az idei év fő fellépője, a Brit Awards-győztes Arctic Monkeys volt, akik minden eddiginél több fesztiválozót vonzottak a hűség városába. De milyen is volt ez az öt nap? Mi így láttuk a 22. VOLT fesztivált.

Mindenütt jó, de legjobb Sopron

A szervezők idén is szem előtt tartották, hogy nem elég néhány jól hangzó külföldi nevet és itthon sikeres bandát összeverbuválni, kell valami plusz, amitől a fesztivál élni kezd. Erről idén a vurstli hangulatot idéző játékok, a kalandpark, a bungee jumping, a számos tematikus sátor és kiegészítő programok, vetélkedők, valamint színpadi előadások gondoskodtak, így garantáltan nem unatkozott senki két koncert között.

Sztárok a tömegben

Nem csak a fesztiválozók érezték jól magukat, amíg a rajongók órákon át a backstage előtt várakoztak, a Bring me the Horizon énekese a 35 méter magas Széchenyi 2020 Élményparkból siklott le a tömeg fölött, az Arctic Monkeys frontembere, Alex Turner pedig koncert után már ment is bungee jumpingolni és falat mászni. Steve Aoki is lenyűgöző közvetlenségéről tett tanúbizonyságot, hiszen még egy soproni városnézésre is volt ideje, de random kocsmákban is felbukkant a belvárosban.

Robotok vigyáztak ránk

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is az óriási robotok lettek a fesztivál kabalái, a nagyszínpadot és az óriáskivetítőket kettő is őrizte, de a bejáratnál is üdvözölt minket egy. Nagy hangsúlyt fektettek most is a környezetvédelemre, a Green Festival projekt idén is jelen volt. Az újrahasznosítható és visszaváltható söröspoharak még mindig remek eszközei a környezettudatosságnak, de egy zacskó leadott szemétért cserébe 500 forintos kupont is kaptunk, amit pólóvásárlásnál tudtunk felhasználni.

Fotók: Femcafe/Nádai Gábor

Oldalak

Szólj hozzá Te is!