Munkahelyet váltottam, de ki nem állhatom az új állásomat - Mit tegyek?

Mindenki abban a reményben vált munkahelyet, hogy jobb helyre kerül, mint ahol addig volt. De mi történik akkor, ha pár nap után rájövünk, hogy utáljuk az új állásunkat? Szakértőnk, Őri Júlia cikkét olvashatjátok.

Az interjú során minden fontos kérdést feltettünk?

Korábban már foglalkoztam a témával, hogy mit kell feltétlenül megkérdezni, megbeszélni egy állás interjú során. Hacsak nem voltunk kényszerhelyzetben, hogy mindegy mit, milyen bérért, de gyorsan állást kell találnunk, akkor vélhetőleg alaposan tájékozódtunk, mielőtt igent mondtunk egy állásajánlatra. Világos volt számunkra a munka jellege, az elvégzendő feladatok, megismertük személyesen új főnökünket, és tisztáztuk alkalmazásunk minden jogi feltételét is. Tehát a tőlünk elvárható alapossággal kezeltük a helyzetet. Sok vállalat írásban is megerősíti a szóban elhangzott ajánlatot, így is kifejezi szándékát, hogy minket fog alkalmazni a megállapodott feltételek szerint.

Akkor mégis mi történhetett? Néhány hét után miért érezzük azt, hogy rosszul választottunk, nem szeretjük a munkakört, nem megyünk be szívesen a munkahelyünkre, igazában menekülőre fognánk magunkat. Ez normális érzés, mással is megtörtént már, vagy csak mi vagyunk ilyen szerencsétlenek, hogy így beválasztottunk? Megtörtént ez mással is már, ha ez vigasztaló lehet egyáltalán.

Gondoljuk végig, hol csúszhatott félre a történet? Próbáljuk tények alapján meghatározni, mitől nem érezzük jól magunkat, mi az, ami zavar, amitől görcsbe rándul a gyomrunk, amitől minden napot csak túlélni és megúszni szeretnénk.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak