Új családtag a lakásban, avagy: így válaszd ki a tökéletes mosógépet!

Karácsonykor néha egészen nagy kívánságok is helyet kaphatnak a kívánságlistánkon. Nem ritka, hogy egy rég áhított új háztartási gép beszerzésére adjuk a fejünket. Például lecseréljük régi mosógépünket egy újra, ami kevesebbet fogyaszt, és jobban vigyáz a kényes ruháinkra. Ha pedig az elhatározás megszületett, a kérdés már csak az, mi alapján is válasszuk ki az új „családtagot”?

Vedd kezedbe az irányítást!

Először is, semmiképp se bízd a feladatot másra, hiszen sanszos, hogy az elkövetkezendő időkben te fogsz a legközelebbi kapcsolatba kerülni legújabb szerzeményeddel. (Hacsak nem vagy olyan szerencsés, hogy a háztartás többi tagja egymással versengve vállalja át tőled ezt a nemes feladatot.)

Egyedülállóként ez a kritérium természetesen jóval könnyebben teljesíthető. Jó, ha átgondolod, hányszor mosol egy héten, és milyen ruháid vannak, hiszen ahhoz, hogy sokáig megőrizzék színüket, formájukat és anyaguk minőségét, fontos, hogy a legmegfelelőbb mosógépet válaszd.

A méret a lényeg?

Azt kell, hogy mondjuk ez esetben ez egyáltalán nem elhanyagolható szempont, hiszen ha ilyen téren szó szerint „szűkösek” a lehetőségeid, akkor nem választhatsz akármekkora mosógépet. Ha esetleg költözés miatt válik szükségessé az új gép beszerzése, nem árt, ha mindenekelőtt pontosan leméred, mennyi hely is áll a rendelkezésedre, így a későbbiekben sem érhet majd csalódás. Hiszen ha kicsi a helyed, keskeny elöltöltős vagy a felültöltős mosógép a nyerő, viszont ha például pult alá szeretnéd helyezni, akkor egyértelműen csak az elöltöltős modellek jöhetnek szóba.

Mennyit mosol egy héten?

Még mielőtt egy hatalmas teherbírású mosógép mellett döntenél, gondold át, hogy valójában mekkora kapacitásra van szükséged! Egy kétfős háztartásban heti három alkalomnál nem igazán mosnak többször, viszont ha már gyermekek is vannak a családban, akár heti 5-6 mosással is számolhatsz, amihez már mindenképpen érdemes egy nagyobb kapacitású (akár 7-8 kg kapacitású) mosógépet beszerezned.

Milyen ruháid vannak?

Egy nőnek mindene a ruhája, így nem csoda, ha igyekszel minél tovább „életben tartani” kedvenc darabjaidat. Éppen ezért fontos, hogy nagyjából tisztában legyél a ruháid minőségével, hiszen ha sok a kényes anyag a ruhatáradban, érdemes olyan mosógépet választanod, ami kíméletesen tisztítja a legfinomabb anyagokból készült ruhákat is.

Ahol lehet, spórolj!

Persze nem feltétlenül a mosógép árán, hiszen ha egy energiatakarékos modell mellett döntesz, az ára hamar megtérül. Az alacsony fogyasztás miatt kevesebb lesz a víz- és villanyszámlád, a gondos ápolás mellett pedig a ruháid sem mennek tönkre pár mosás után.

+1 Femcafe-tipp

Az Electrolux kínálatában biztosan megtalálod a számodra ideális mosógépet. Készülékvásárlás előtt keresd fel az Electrolux mosógépválasztó útmutatóját, ahol további hasznos tippeket olvashatsz az új családtag kiválasztásához.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!