Egy hely, ami új szintre emeli a kikapcsolódást - mediterrán dzsungel nyílt Budapest szívében

Soha nem titkoltuk, hogy imádunk újdonságokat felfedezni és kipróbálni a fővárosban. Budapest sokszínűségéről napokig lehetne beszélni, talán nem véletlen, hogy olykor nem csupán a külföldi turisták, de még az itt élők számára is tud meglepetéseket okozni - akár gasztronómia, akár szórakozás, pihenés terén. A közelmúltban alkalmunk volt ellátogatni egy különleges helyre, mely az imént felsoroltakat összefogja: egy mediterrán kert nyílt a Király utcában, ahol amellett, hogy igazán ínyenc ételeket kóstolhatunk, reggelizhetünk, kávézhatunk, kikapcsolódás gyanánt még jógázhatunk is. Beszámolónk fókuszában a Twentysix.

Őserdő a város közepén

Amikor az ember szeretne kiszakadni a szürke hétköznapokból, egy olyan helyet keres, ahol egyszerre tud relaxálni, kellemesen elbeszélgetni, felfrissülni és nem utolsó sorban finom falatokat kóstolni. Talán nem vagyunk egyedül azzal a véleménnyel, hogy ha már a tökéletes kikapcsolódásra vágyunk, akkor olyan pontot igyekszünk találni, ahol adott esetben a hibátlan gasztro élményeken túl a hangulat is kellemes, üdítő, úgy is fogalmazhatunk, otthonos. A felsoroltak mindegyike jellemző az újonnan nyílt Twentysixre, mely egy hatalmas, fantasztikus mediterrán kert a belváros szívében.

A négy különböző teret összefogó őserdőben kielégíthetjük ínyenc kulináris igényeinket, amennyiben testmozgásra vágyunk, jógázhatunk, de az elvetemültebbek rendezvényeket is szervezhetnek a lenyűgöző zöld övezetben, mely 500 növénnyel és állandó 26 fokos hőmérséklettel várja a látogatókat. A Király utcában kialakított édenkert megálmodói a természet, a gasztronómia és a tudatos lét harmóniájának megteremtésére törekedtek. Az 1800 négyzetméteren elterülő dzsungelt 34 féle növénytípus - köztük banánfa, fikusz, begónia és kentia pálma - alkotja.

Négy rész

A hely összesen négy részre tagolódik. A letisztult, mediterrán étteremben (GARDEN) friss és egészséges fogások, az ínyencségboltban (SHOP) helyben sütött pékáru és kistermelői élelmiszerek kaphatók. A jógastúdióban (STUDIO) hétfőtől vasárnapig a test és a lélek ápolására van lehetőség. A kert negyedik tere, a lakásstúdió (HOUSE) a jövőben többek között rendezvények, gasztronómiai workshopok és tematikus pop up vacsorák lebonyolítására szolgál majd.

"Az egyszerűségben hiszünk. Egy olyan helyet szerettünk volna létrehozni, ahol bárki a természet közelében élvezheti a mediterrán falatokat, jógázhat, ha kedve tartja, vagy akár megvásárolhatja az esti vacsorára valót, és mindehhez nem kell messzire utaznia vagy kiszakadnia a belvárosból" - hangsúlyozta Poisson-Angeli Barbara, a hely megálmodója a megnyitón.

A Twentysixbe látogatók egy koktél elfogyasztásával egyébként a környezetvédelemért is tehetnek. A Plant a Tree Cocktail különlegessége, hogy minden megvásárolt koktél után egy névre szóló facsemetét ültetnek a vásárló nevében.

Itt találod: 1061 Budapest, Király utca 26.

Pesti szélesség VI. kerület, Király utca hosszúság 26 fok - néhány fotó a hangulatkeltésért

Nem kell olyan messze utaznunk, ha mediterrán hangulatra vágyunk.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Twentysix

Oldalak

Szólj hozzá Te is!