Tuti tippek a narancsbőr ellen

Narancsbőr = ősi ellenség. Nem kell magyarázni, hogy miért. Sajnos kortól, súlytól, alaktól függetlenül megkeseríti a legtöbb nő életét. Ennek ellenére sokan nincsenek vele tisztában, hogy mitől alakul ki, és hogy lehet megelőzni ezt a típusú bőrproblémát, illetve, hogy hogyan lehet megszüntetni a már meglévő cellulitist. Most segítünk!

 

A narancsbőr főleg a nőknél jelentkezik, de bizony néhány férfi is küzd ezzel a nehézséggel. Azt is tévedés lenne gondolni, hogy kizárólag a teltebb hölgyek szenvedhetnek tőle, hiszen a vékony nők ugyanolyan veszélynek vannak kitéve. Hogy mi idézi elő ezt a jelenséget? A bőr felszíne alatt lévő zsírsejtek csomókba rendeződnek, és beágyazódnak a bőrszövet rostjai közé. Minél nagyobb a csomó, annál feltűnőbb a narancsbőr, ami egyaránt megjelenhet a csípőn, a fenéken, a combon és a hason is. Ez egy összetett folyamat, ami nem csak a helytelen táplálkozással, hanem genetikai adottsággal, ideg –és hormonrendszeri zavarokkal is kapcsolatba hozható. Az esztétikai hátrány mellett sokkal nagyobb károkat is okozhat a nyirok –és vérkeringésben. A cellulit kezeléséhez nagy türelemre és kitartásra van szükség.

Étrend:

Az éhezés és a pár napos diéták nem segítenek a narancsbőr megszüntetésében, sőt! Épp az ellenkező hatás érhető el velük. Így fontos betartani az alábbi jó tanácsokat:

  •     Kerüljük a zsírban tocsogó ételeket, főzésnél használjunk inkább margarint!
  •     Minden nap pótoljuk a vitaminokat és az ásványokat a szervezetünkbe.
  •     Lehetőleg a sót is száműzzük a konyhából, hiszen a só vizet köt meg a szövetekben.
  •     Naponta legalább 2-3 liter folyadékot, teát vagy buborékmentes ásványvizet fogyasszunk.
  •     Mondjunk le a kávéról és a dohányzásról.
  •     Ajánlott sovány halak, tejsavók, hántolatlan rizs, zöldségek, gyümölcsök fogyasztása.

Tornázás:
Mivel mozgás nélkül nem megfelelő a test vérkeringés ellátása, ezért a méreganyagok könnyebben le tudnak rakódni a testben. Hetente háromszor legalább fél óra tornázás ajánlott a szervezet megfelelő működéséhez. Ezenkívül, lehetőség szerint liftezés helyett használjuk a lépcsőt, és ha tehetjük, autózás helyett válasszuk a kiadós sétálást.

  •     Combformálás:

A kitörésnek nevezett mozdulatsorral szépen szálkásíthatod a combjaidat. Állj csípőszéles terpeszbe, a lábfejed egy irányba álljon a térdeddel. A kezedet nyújtsd ki magad elé, a talajjal vízszintesen. Ezután végezz kitöréseket a jobb lábaddal. A térdedet körülbelül 5 cm-re állítsd meg a föld fölött. Figyelj rá, hogy a hátad végig egyenes maradjon. Ezt a mozdulatsort ismételd meg 30x, majd jöhet a bal láb, szintén 30x. Ha ügyes vagy, nem csak a combod, de a feneked is feszesedni fog.

  •     Belső combizom:

Feküdj hanyatt, tedd a kezed a medencéd alá, emeld fel a lábaidat és végezz tárogatást legalább 50x. Ha ezzel megvagy, lassan ereszd lejjebb a lábaidat és állítsd meg őket körülbelül 5cm-vel a föld felett, majd szintén 50x rugóztasd őket. Ezzel a hasizmod is erősödik.

 

Ha biztosra akarsz menni, a kétes területeket tornázás előtt tekerd be magad alufóliával, húzz rá egy cicanadrágot, majd egy melegítőt is. Az izzadás segíti kiüríteni a felesleges anyagokat a szervezetedből. Ráadásul a narancsbőr mellett pár kilót is leadhatsz így.

Ha maximalista vagy, és biztosra akarsz menni, íme még pár narancsbőr-elűző praktika:

Hideg-meleg vizes váltózuhany:
A pár percig váltakoztatott víz serkenti a vérkeringést és felfrissíti a bőrt. Közben dörzsöljük a kétes testrészeket luffaszivaccsal, ami leradírozza rólunk az elhalt hámsejteket.

Masszázs:
A masszírozás helyi vérbőséget eredményez, ezzel segítve az anyagcsere-folyamatokat. A masszázs történhet olaj nélkül, de illóolajok segítségével is. Ha az olajos kezelés választjuk, olyan szert használjunk, ami szintén pozitív hatással van a vérkeringésre. Például eukaliptusz, ciprus, boróka, vagy narancsvirág.

Szaunázás:
Akárcsak a tekercselés, a szauna is izzadást eredményez, ezzel segítve a salakanyagok távozását. Hatására a bőr feszesebbé és simábbá válik.

Senki sem lehet tökélete, ez tény. De nem szégyen tenni a hibák ellen. Lassan itt a bikini-szezon, érdemes tehát elkezdeni formába hozni magunkat. Aki olyan szerencsés, hogy nem rendelkezik narancsbőrrel, annak sem árt megfogadni pár tanácsot, hiszen jobb megelőzi a bajt!

 

Oldalak

Lifestyle
Mivel több mint 200 napja nem volt telitalálatos szelvény, immáron nem kevesebb, mint 6,45 milliárd forint várja a játékosokat - derült ki a Szerencsejáték Zrt. tájékoztatásából.
Egészség
Sokan nem is sejtik, de a konyhájukban ott lapul egy valódi csodaszer, melynek egészségünkre nézve olyan jótékony hatásai és tulajdonságai vannak, melyek csak kevés más fűszerről mondhatók el.
Fashion&Beauty
A L'Oreál Paris nagyköveteként is tevékenykedő amerikai színésznő egy rövid, ám annál hatásosabb videóban vállalkozott a jelképértékű cselekedetre.