Lifestyle

Így lett a tulipán a XVII. századi kriptovaluta

A Hollandia egyik nemzeti jelképének számító tulipán komoly valutának számított az 1600-as években.

Virágzó kereskedelmi központ

Manapság a különböző - sokunk számára megfoghatatlan - kriptovaluták világában igen valószerűtlennek tűnhet, hogy egy virágból fizetőeszköz legyen.

A XVII. században Hollandia fővárosa, Amszterdam igazi nemzetközi hajózási csomópontnak számított, elsősorban a fűszerkereskedők számára, akik itt kívánták pénzzé tenni portékájukat. Ezek a kereskedők általában jómódban éltek és fényűző otthonokban laktak, amelyek kertjét előszeretettel telepítették tele tulipánokkal.

A tulipán igazi egzotikumnak számított akkoriban, ami az árán is meglátszott - a hatalmas keresletnek köszönhetően sokunk kedvenc virágának értéke a gyémántéval vetekedett: egyetlen tulipánhagyma mai értékét tekintve akár 25 000 dollárt is érhetett.

Cikkünk folytatódik, lapozz!

Fotó: pinterest

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Március 18-án indul a TV2 új párkapcsolati reality műsora, a Házasság első látásra. A műsor a párkeresés egy új dimenzióját nyitja meg azoknak a magányos szíveknek, akik a tudományt hívják segítségül...
Fashion&Beauty
A Gucci 2024-es őszi-téli kollekciójában, az olasz divatház kreatív igazgatója, Sabato De Sarno a stílusos áttetsző ruhák mellett egy kristályokba és csillogó flitterekbe öltözött valóságot álmodott...
Lifestyle