Teszt: ha ez a 7 állítás igaz rád, akkor túlérzékeny ember vagy

A világ népességének mindössze a 15-20%-a mondhatja el magáról, hogy az.

Mitől lesz valaki túlérzékeny?

Érezted már, hogy bizonyos esetekben érzékenyebben reagáltál, vagy, hogy egyes gesztusok nagyobb hatással voltak rád, mint a többiekre? Nem kell megijedned, jó pár ilyen ember létezik. Sokan csak szimplán gyengének tartják őket, pedig erről szó sincs: ők a túlérzékeny személyiségek, akikben rengeteg érzelem és empátia rejlik. A következő hét állítás segíthet eldönteni, te is közéjük tartozol-e.

1. Átérzed mások helyzetét

Előfordult már veled, hogy összefutottál valakivel, akinek nem igazán volt jó napja, így a te napod hátralévő része is nehézkesen telt? Ha igen, akkor túlérzékeny vagy, hiszen a legtöbb ember együtt tud érezni a másikkal, de a túlérzékeny személyiségek egyenesen sajátjuknak érzik mások gyötrelmes helyzetét.

2. Különösen érzékeny vagy a környezetedre

Aggódni kezdesz, ha meghallod a szirénákat a városban? Neked van a legjobb szaglásod a családban? Érzékenyebben érintenek a hangos zenék és a túl fényes fények? Ezt sem kell negatívumként elkönyvelned, inkább úgy tekints rá, hogy te jobban összhangban vagy a környezeteddel. Egy kutatás kimutatta, hogy a túlérzékeny emberek agya agresszívabban reagált ezekre a tényezőkre - zaj, fények, illatok -, viszont ilyenkor segíthet lenyugodni, ha egyszerre csak az egyik ingerre koncentrálsz.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: Instagram

Oldalak

Szólj hozzá Te is!