Lifestyle

Tudtad? Valójában így kell helyesen kinyitni a pezsgőt

Fogadd meg tippjeinket, hogy te is elkerüld a kellemetlen meglepetést szilveszter este.

Könnyedén súlyos sérülést okozhat

Nincs szilveszteri buli pezsgő nélkül. Az év utolsó estéjéhez és az újév napjához rengeteg hagyomány köthető. A régi mondás úgy tartja: olyan lesz az év, amilyen az újév. Ha nem tartjuk be a szilveszteri tradíciókat, akkor egész évben elkerülhet bennünket a szerencse és balszerencse kísérheti az új esztendőnket. A hagyományok szerint szilveszterkor szokás tűzijátékokat durrogtatni és hangoskodni, hogy ezzel elűzzük az óév minden búját és bánatát. Éjfél elteltével csakis gazdagságot hozó italt szabad fogyasztani, mert akkor az újévben nem kell hiányt szenvednünk semmiben, bőség és fényűzés vár ránk. Ezért is isszuk a pezsgőt. A kibontásával viszont érdemes lehet vigyázni, ugyanis a pezsgősüvegekben igen magas nyomás uralkodik, ami akár súlyos sérüléshez is vezethet. Hogyan kerüljük el ezt? Részletek a galériában!

Első és legfontosabb: ha nem az a célunk, hogy mindenki lelocsoljunk körülöttünk, soha ne rázzuk fel a pezsgőt. A palack nyomásának ingadozása miatt a szén-dioxid a palack kinyitásakor gyorsan távozik, és fröcsögni kezd, kilőve a kupakot. Ez azt jelenti, hogy a pezsgő nem a pohárba kerül, hanem a ruhákra vagy a padlóra.
Kattints a további képekért!

Jó, ha tudod, mire számíthatsz, amennyiben a fővárosban ünnepled az újévet!

Leadfotó: 123rf.com

VIA

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Ha van egy kis félsz benned a vonaton történő utazással kapcsolatban, ez az információ megnyugtathat.
Sztárok
Ahogyan a legtöbb rajongó már tudja, Tóth Andival teljessé vált az X-Faktor mentori csapata. Ütős énekeseket sikerült összeszednie az RTL-nek.
Egészség
Továbbra is velünk marad az áprilisra jellemző kacifántos időjárás. Az orvosmeteorológiai olyan dolgokat jósol, ami erős fejfájást is okozhat szerdán.