10-ből 7 ember nem tudja az éttermi etikett szabályokat - Teszteld tudásod

A mai rohanó világban mindent úgy csinálunk, ahogy jólesik és néha valósággal meg is feledkezünk magunkról. Valljuk be, imádjuk kézzel-lábbal enni a hamburgert és beledobni a szalvétát a tányérba, ha végeztünk. Most eláruljuk, hogy mik azok az etikett szabályok, amiket igazából be kellene tartanunk.

Rosszul csináltad eddig? Most kiderül

Szóval az etikett szabályoknál tartottunk. A magyar nyelv értelmezőszótárában ez a kifejezés így szerepel: "A társadalmi érintkezés viselkedés formáinak, illemszabályainak megszabott szabályrendszere." Magyarul a társasági élet alapvető "íratlan" szabályai, amiket például egy munkavacsorán, randin vagy éppen egy baráti összejövetelen illene betartani.

Nemrég a Duna partjánál jártunk, Pest egyik nagy múltú étterem-cukrászdájában, a megújult DunaPark kávéházban. Mivel a helyet 1937-ben tervezték, már sok mindent látott, de szépségéből és eleganciájából mit sem veszített. A gyönyörű bauhaus stílusú tereket art deco/art noveau elemek teszik igazán egyedülállóvá és izgalmassá.

Régen és ma

És bár sok víz lefolyt a Dunán azóta, hogy megnyitotta messziföldön híres üveg teraszajtóit, az etikett szabályait egyre kevésbé tartják be az emberek. Császár Zsuzsanna etikettszakértő, aki egyben az étterem egyik dolgozója részletesen felvilágosított minket arról, hogy hogyan illendő viselkedni az asztalnál. Erről a következő oldalon olvashatsz!

Te mennyit tudsz a szabályok közül? Lapozz!

Fotó: 123RF.com, dunaparkkavehaz.hu

Oldalak

  • 1
  • 2