Lifestyle

Az egész világ lázban égett - Itthon így várták a Trónok harcát

Mozi hangulatban telhetett az első epizód megtekintése.

HBO a Várkert Bazárban

Az egyik legnépszerűbb sorozat utolsó évadának legújabb része április 15-én került nyilvánosságra, a rajongók nagy örömére. Világszerte sokan nem aludtak, nem ettek, csak azért, hogy elsőként nézhessék végig a legújabb epizódot. A legnagyobb fanokat az HBO szervezésében a Várkert Bazárban egy állófogadással egybekötött díszbemutató várta, ahol igazi mozi hangulatban tekinthettük meg az új részt. Igen, nekem is volt szerencsém csatlakozni a társasághoz. A vetítés előtt nagyon jó hangulatban telt a svédasztalos vacsora, ahol finomabbnál-finomabb falatkákkal és italokkal vártak bennünket. Ez azonban még nem volt minden. Feltűnt az egyik főhős, Daenerys Targaryen sárkánya is! Ne aggódjatok, nem kóstolta meg egyik vendéget sem, de mindenesetre nagyon élethű volt ahhoz, hogy mindenki kellően belehelyezze magát a királynő szerepébe.

A "Mások" vezére, az Éjkirály is ijesztgette a kedves megjelenteket, de természetesen mi sem rettentünk vissza attól, hogy egy közös fotót készíthessünk vele. Hiszen mikor találkozunk legközelebb az idegennel, ha most a tél helyett a nyár jön? Sok híresség is megfordult a fotófalnál. Bátorságukat bizonygatva, mosollyal az arcukon pózoltak a félelmetes élőfigura mellett. Meg néha csak úgy, legújabb insta posztjukhoz. Ott volt többek között Sáfrány Emese Európa-bajnok légtornász, Molnár Ilona színésznő, Daenerys magyar hangja, továbbá a hazai influencerek krémje, egyebek mellett László Viktória, Viszkok Fruzsina, Csecse Attila, az ArtBite, illetve Pamkutya is izgatottan várták a premiert.

A szerencsések egy sorsoláson a CraftBot jóvoltából 3D nyomtatóval készített kis sárkányokat -akik még a tojásukból sem keltek ki-, élethű, a sorozatban szereplő kellékeket is nyerhettek. Néhányan egy szintén nem hétköznapi, különleges dekorációval lettek gazdagabbak. A készítés folyamatát mi magunk is megtekinthettük, a kiállított nyomtatónál. Nem semmi élmény volt, sosem láttuk még ezt a modern eszközt.

Szintén bátorságukat csillogtathatták meg a jelenlévők egy virtuális valóságban is. Én magam is harcoltam a másokkal, néha nagyon féltem, de azért lekaszaboltam őket a kardommal, amikor az járt a fejemben, hogy ha Havas Jon épp mellettem küzdene, legyen büszke rám. Sajnos a játék előre lejátszott séma alapján működött, így elmerültem a jeges vízben, de azért megnyugtattak, hogy nem az én hibám, simán nyernék élesben ezzel a technikával. A külső szemlélők végig is nézhették a többiek játékát, így mindenki kivehette a részét a csatából.

Elérkezett a pillanat, az ajtók megnyíltak, és várt minket a legújabb rész. A különböző trailerek után Döbrösi Laura köszöntötte a vendégeket, elmesélve saját élményeit a sorozattal kapcsolatban. A film remek volt, de nem árulom el a részleteket, hátha valaki még nem látta, és szeretné megnézni a napokban. Vagy esetleg elkezdeni a legelső résztől, mert felcsigázta őt ez a világszintű izgatottság. Nagy élmény volt mozis körülmények között megnézni azt, amit máskor csak otthon, laptopról tudunk megnézni. A hanghatások, a látvány, a terem és a vendégsereg egyaránt gondoskodott róla, hogy minden pillanat a legjobb lehessen aznap este.

Leadfoto és fotók: HBO

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Bika ma könnyen megbánthat valakit, akit szeret. Napi horoszkóp!
Sztárok
Nem esett messze az alma a fájától! A szívdöglesztő Paris pont olyan megnyerő és sármos, mint világhírű édesapja, Pierce Brosnan.
Sztárok
Katalin hercegné nemrég egy fontos eseményen vett részt, ahova férje, Vilmos is elkísérte. A leendő királyné egy ponton férje felé fordult, fagyos pillantása pedig komoly üzenetet rejtett…