Lifestyle

Komoly változás jön a trappista sajt körül, a boltban is tapasztalni fogod

A magyarok imádják a megfizethető trappista sajtot, de már a minőségre is alaposan odafigyelnek.

A Magyar Élelmiszerkönyvben meg is jelent a módosítás

A trappista sajt neve első hallásra talán nem árulja el, milyen mély történelmi és kulturális gyökerei vannak ennek az egyszerűnek tűnő élelmiszernek. A név a trappista szerzetesrendhez kötődik, amely a ciszterci hagyományokból nőtt ki, és a 17. században alakult meg Franciaországban.

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

A rend tagjai a magány, a munka és az imádság hármasában éltek, és a mezőgazdaság mellett sajtkészítéssel is foglalkoztak. A trappista sajt eredetileg a La Trappe kolostorban készült, innen ered a neve is. A szerzetesek által készített sajt nemcsak tápláló volt, hanem a közösség önfenntartását is szolgálta, és idővel kereskedelmi termékké vált.

Magyarországon a trappista sajt a 20. század közepén vált igazán népszerűvé, és mára a leggyakrabban fogyasztott sajttá nőtte ki magát. Sokat fogyasztunk belőle, és mélyen beágyazódott a magyar kultúrába ezt a sajtféle.

A magyar trappista sajt azonban nem azonos az eredeti francia változattal: míg az eredeti trappista sajt gyakran érlelt, karakteres ízű, a magyar változat inkább enyhe, semleges ízvilágú, és félkemény állagú.

A cikkünk folytatódik, elég egy gyorsat lapoznod!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Christmas
Sokan már műfenyőt választanak karácsonyra az élő helyett, azonban egy dologról el szoktak feledkezni.
Home&Design
Végre gőzerővel készülődhetünk az ünnepekre, ami természetesen azt is jelenti, hogy csodaszép karácsonyi dekorációba burkolhatjuk egész otthonunkat!
Lifestyle
Cikkünkben összegyűjtöttünk minden hasznos információt a cumi elhagyásról, hogy a búcsú pillanata ne könnyekkel teli legyen, hanem a kicsik fejlődésük egyfajta lépcsőjeként, büszkén tekinthessenek...
Lifestyle
A mikrohullámú sütő megkönnyítette az életünket, de vannak bizonyos ételek, amiket nem szabadna benne melegíteni.