Számodra alap, hogy csinálhatod, máshol mégis tilos - Hajmeresztő törvények

Nagy az Isten állatkertje...

1. Egyesült Királyság: Tilos karácsony első napján teasüteményt enni!

1644-ben Oliver Cromwell angol hadvezér és államférfi egész egyszerűen betiltotta a karácsony megünneplését, mert erkölcstelennek tartotta azt. Még az is szabályszegésnek számított, ha valaki teasüteményt mert enni karácsony első napján. De mi lehetett az oka ennek a borzasztóan ellenséges hozzáállásnak? A hitbuzgó protestáns puritánokat - mint amilyen Cromwell is volt - már régóta aggasztotta egyrészt a karácsonyi ünnepek alatti duhajkodás, másrészt a közkeletű asszociáció, amellyel ezeket az ünnepeket a régi katolikus hittel társították.

2. Egyesült Királyság: Tilos megérinteni a bálnákat!

Újabb furcsa törvény az Egyesült Királyság területéről, ám ez a „karácsonyossal” ellentétben még mindig érvényes. A regula szerint minden bálna, delfin és tengeri emlős Erzsébet királynő tulajdonát képezi, így érintésük nem megengedett. Ne is próbálkozzatok vele!

3. Kína: Tilos kimenteni a fuldoklót!

Bármilyen furcsán hangzik is, Kínában nem lehet kimenteni azt, aki fuldoklik. Tényleg. A törvény a keleti filozófiának azon az alaptételén nyugszik, hogy helytelen beleavatkozni egy ember sorsának az alakulásába. Ha az égiek azt akarják, hogy a vízbe vesszen, akkor hagyni kell, hogy a tragédia megtörténjen.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: Netmums

Oldalak

Szólj hozzá Te is!