Lifestyle

Megindító fotókon a Törökországban helytálló magyar életmentő kutyák: így utaztak a katasztrófa színterére a négylábú hősök

A nehéz körülmények ellenére is kitartóan segítik a mentést és a túlélők utáni kutatást a magyar mentőcsapatok, számos négylábú hőssel kiegészülve.

Megható felvételek

Mint arról a Femcafe.hu is beszámolt, több erős földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét – a legnagyobb rengés a Richter-skála szerinti 7,8-as erősséget is elérte, epicentruma 18 kilométer mélyen, Gaziantep településtől körülbelül 33 kilométerre volt, amelyet további, erős utórengések követtek. A helyi hatóságok összesítése szerint a természeti katasztrófa áldozatainak száma csütörtök hajnalra meghaladta a 15 ezret, a sérültek számát pedig több mint 65 ezerre becsülik. A mentés- és a túlélők utáni kutatás segítésére több magyar mentőcsapat is indult, mellettük több magyar mentőkutya is folyamatosan dolgozik óriási erőbedobással és kitartással:

A katasztrófavédelem HUNOR Mentőszervezete ötvenfős, a mentőszolgálat szakembereivel kiegészülő mentőcsapattal és két keresőkutyával segíti a kutatómentést a földrengés sújtotta Törökországban. A Magyar Állatvédelem legfrissebb bejegyzéséből kiderül: a mentőcsapat eddig 17 túlélőt ásott ki, köztük három gyermeket, valamint egy kutyát és egy macskát.
Kattints a további képekért!

A több ezer halálos áldozatot követelő földrengéssorozat legdrámaibb fotói a törökországi Kahramanmaras tartományban készültek.

Leadfotó: 123rf
Forrás: sokszinuvidek.24.hu

Oldalak

Lifestyle
Bed&Love
Mi áll a 35 éven aluli férfiak körében egyre népszerűbb gyakorlat hátterében?
Lifestyle
A Skorpió csúcsformában lesz a következő hetekben! Íme, júniusi előrejelzésünk!
Sztárok
Először 2020-ban került kórházba, akkor tüdőrákkal diagnosztizálták. A betegség mostanra sajnos az agyára is átterjedt.