Borbás Marcsi elárulja a tökéletes húsvéti kalács titkát: ellenállhatatlan lesz a végeredmény

Húsvét nemcsak a kereszténység fontos eseményére, a feltámadás örömhírére irányítja figyelmünket, hanem a családi együttlétek, a közös étkezések bensőséges pillanataira is. Ehhez a különleges hangulathoz hozzátartozik egy illatos, frissen sült kalács is – amely Borbás Marcsi segítségével igazán ünnepi és kiváló lesz.
Gyerekjáték elkészíteni
A házi készítésű, puha, foszlós kalács önmagában is igazi élvezet – nincs is jobb annál, mint amikor még melegen, mindenféle kence nélkül elmajszolhatjuk egy pohár hideg tej vagy gőzölgő kakaó társaságában. De persze, ha valaki meg akarja kicsit bolondítani, bátran megkenheti egy kis vajjal, mézzel, mogyorókrémmel vagy lekvárral – bármelyik ízesítés remekül illik hozzá, mivel alapvetően se nem sós, se nem édes. Nem csoda, hogy húsvétkor sok magyar család ünnepi asztalán ott illatozik, ráadásul nosztalgiát is ébreszt, hiszen a hagyományos finomsághoz kapcsolódó ízemlékeink a legmeghittebb családi együttléteinket, emlékeinket idézik fel. Bár sokan – főleg kezdő háziasszonyok – attól tartanak, hogy túl bonyolult az elkészítése, a valóságban ez egyáltalán nem így van – most a kakaós változatban segít Borbás Marcsi, aki elárulja a tökéletes végeredmény titkát. A részletekért olvass tovább a galériában!

Leadfotó: 123rf
Forrás: MTVA