Napvilágot látott a Titanic egyik kivágott jelenete, ami megoldja a film legnagyobb rejtélyét

A Titanic 25 év után is ugyanolyan töretlen sikernek örvend, mint a megjelenésekor, dacára annak, hogy a látvány, a sztori és a romantika egy-egy jelenetben a történelmi hűség rovására ment.

Mi történt pontosan?

Rose DeWitt Bukater és Jack Dawson romantikus, egyben tragédiába fulladt története mind a mai napig képes könnyeket csalni a szemekbe, nem beszélve arról, hogy James Cameron mára ikonikussá vált produkciója 11 Oscar-díjat zsebelt be, ezzel kiérdemelve a világ egyik legsikeresebb filmjének járó címet. A sztorit még azok is jól ismerik, akik nem rajonganak a vásznon látottakért, hiszen maga a hajókatasztrófa nem kitaláció, 1912-ben valóban elindult az első, s egyben legutolsó útjára a Titanic névre keresztelt luxushajó, amely végül elsüllyedt az Atlanti-óceánban. A mozifilm azonban nem teljesen fedi le a 110 évvel ezelőtt történteket, hiszen egy fontos jelenet végül be sem lett mutatva a közönségnek, pedig a történet egyik legnagyobb talányára adott volna választ. A részletekért olvass tovább a galériában!

Az RMS Titanic tragikus története James Cameron feldolgozásában került a mozivászonra: a rendező igyekezett olyan filmet készíteni, amely kellően látványos, dramatikus és megindító, mindemellett történelmileg hiteles. Javarészt sikerült megvalósítania az elképzeléseit, egy fontos részlet azonban kimaradt a filmből, pedig utólag visszagondolva megoldást nyújt a sztori legnagyobb rejtélyére.
Kattints a további képekért!

Hollywood történetének egyik legmodernebb, legdrágább, s egyben legmagasabb bevételű filmje az egész világgal megismertette Kate Winslet és Leonardo DiCaprio nevét. A Titanic közel 25 év után is ugyanolyan töretlen sikernek örvend, mint a megjelenésekor, ám ez még nem jelenti azt, hogy hibátlan lenne.

Leadfotó: CBS via Getty Images

Oldalak