Tippek a jó önéletrajzhoz, hogy te legyél a befutó!

Az önéletrajzunkban a legjobb oldalunkat kell megmutatnunk, a megpályázott állás szemszögéből. Manapság egy-egy állásra olyan mennyiségű jelentkezés érkezik, hogy a munkáltatóknak muszáj bizonyos kritériumok alapján szelektálniuk a rengeteg önéletrajzot, amelyekre ha nem fordítunk elég figyelmet, könnyen elbukhatunk már az elején.

Elnevezés

Az önéletrajz megnyitását megelőzően, az elnevezése is közvetít egyfajta értékítéletet velünk kapcsolatban. Ha nem fordítunk figyelmet ilyen apróságokra, könnyen hanyagnak tűnhetünk. A legjobb, ha a nevünk és az önéletrajz szó kombinációja szerepel a dokumentum elnevezéseként.

Összkép

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Miután megnyitjuk a dokumentumot, de még egy sort se olvasunk belőle, szintén levonunk valamilyen következtetést, a látványa alapján. Minél rendezettebb, tagoltabb, arányosabb az összképe az önéletrajzunknak, annál pozitívabban ítélnek meg.

Fénykép

Sajnos egyre elterjedtebb a fényképes önéletrajzokra való igény a munkáltatók részéről, amiről önmagában egy külön cikket lehetne írni. Egy rosszul megválasztott kép miatt előfordulhat, hogy nem olvassák tovább az önéletrajzunkat, mivel olyan következtetéseket vonnak le a kép alapján, amik kizáró tényezők lehetnek az állással kapcsolatban. Mindig olyan képet válasszunk, ami tökéletesen megfelel a megpályázott pozíciónak. Egy irodai munka esetén semmiképp se viseljünk erős sminket, vagy mélyen dekoltált blúzt, helyette a visszafogott sminket és a fehér inget részesítsük előnyben.

Fotók: postgradproblems.com; whatwordstouse.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!