Lifestyle

Tesztelték: ilyen vonásokkal rendelkeznek az intelligens emberek

Meg lehet állapítani valakiről ránézésre, hogy intelligens-e? Egy kutatás meglepő eredményre jutott!

Az arc árulkodik az intelligenciáról

Testünk legárulkodóbb része az arc. Ha ránézünk valakire, azonnal megállapíthatjuk, hogy boldog vagy szomorú, mennyire igényes a külsejére, milyen sminket szeret viselni, hány éves stb. Kutatók szerint azonban azt is meg lehet tudni belőle, hogy az illető mennyire intelligens. Az értelmes embereket ugyanis bizonyos vonások alapján könnyen fel lehet ismerni, persze ezeket csak az veheti észre, aki tudja, mit kell keresnie - írja a DailyMail. Cseh szakemberek 40 nő és 40 férfi statikus arcképét vizsgálták, hogy teszteljék a kapcsolatot az IQ, az intelligencia és az arcvonások között. Az elemzés során kiderült, hogy az intelligencia és az attraktivitás vagy arcforma között nincsen kapcsolat. Maximum annyi, hogy a vonzó külső sokakat megtéveszt, és még azelőtt eldöntik magukban, hogy az illető intelligens, mielőtt bármit is megtudtak volna róla. Vannak azonban bizonyos arcvonások, tulajdonságok, amik tényleg köthetőek az intelligenciához.

De mik ezek? Lapozz a következő oldalra!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Vannak olyan ínycsiklandozó ételek és italok, amiket mindannyian szeretünk fogyasztani, ám ha jót akarunk magunknak - és a diétánknak - este 6 után inkább jobb, ha még eszünkbe sem jutnak.
Sztárok
Kiderült, hogyan sikerült olyan hamar beilleszkednie a királyi családba Katalinnak, és hogyan tett szert majdhogynem akkora népszerűségre az emberek között, amire egykor csak Diana volt képes.
Sztárok
Harry herceg biztosan nem számított arra, hogy édesapja, III. Károly király ilyen kőkemény bánásmódban részesíti őt, valamint feleségét, Meghan Markle-t.