Lifestyle

5 olcsó, természetes fájdalomcsillapító, ha nem szereted gyógyszerekkel mérgezni a tested: így hatnak ezek a csodaszerek

Szerencsések vagyunk, hogy többféle vény nélkül kapható fájdalomcsillapítóhoz is hozzájuthatunk, hiszen a mindennapi életünk sajnos tele van fájdalmakkal. Néha krónikus állapotok, például ízületi gyulladás, isiász vagy gerincferdülés állhatnak a fájdalom mögött. Az első dolgunk általában az, hogy egy kis paracetamol után nyúljunk. Ezek mind megteszik a hatásukat, de választhatsz mást is.

Természetes fájdalomcsillapítók

Azonban az ellenkezőjét állító marketing ellenére ezek a gyógyszerek mind mellékhatásokkal járnak. Valójában a paracetamol a májelégtelenség első számú oka világszerte. Semmi más még csak a közelébe sem ér. Ezeknek a gyógyszereknek bizonyára megvan a maguk helye, de miért nem próbálkozunk először egy természetes gyógymóddal? És ha már itt tartunk, tudtad, hogy az emberek valójában már sok száz éve főznek teát az aszpirin közeli rokonából?

Kurkuma

A kurkuma a curry-rajongók számára azonnal felismerhető, mivel ez az a fűszer, amely ennek a jellegzetes ételnek jellegzetes ízt és arany színt kölcsönöz. Amellett, hogy finom íze van, a kurkuma egy kurkumin nevű vegyületet tartalmaz, amely erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő. Egyrészt megakadályozza a szabad gyökök sejtkárosodását, másrészt csökkenti a sérült szövetekben fellépő duzzanatot. A fájdalom nagy részét a gyulladás okozza, ezért is használják olyan gyakran fájdalomcsillapításra az OTC ibuprofent, amely inkább gyulladáscsökkentő, mint közvetlen fájdalomcsillapító. A listánkon szereplő 7 legjobb házi készítésű természetes gyógymód mindegyike igen hatékony, és gyakorlatilag semmilyen veszélyes mellékhatással nem jár. Meg fogsz döbbenni, ha megtudod, milyen régimódi vacsorarecept valóban enyhíti a fájdalmat.

Fűzfakéreg

A fűzfakéreg nagyon hasonlít egy vény nélkül kapható fájdalomcsillapítóhoz, mivel szalicint tartalmaz, ami az acetilszalicilsav, azaz az aszpirin közeli rokona. Az emberek régóta rágják a fűzfakérget, hogy enyhítsék a fájdalmakat, csökkentsék a lázat és a gyulladást. Manapság a fűzfakérget szárítva árulják teákhoz, illetve folyékony vagy kapszulás étrend-kiegészítőként.

Mivel a fűzfakéreg nagyon közeli rokona az aszpirinnek, hasonló mellékhatásokkal jár. Hosszabb ideig tartó használata gyomorpanaszokat okozhat, növelheti a vérzési zavarok kockázatát, és lassíthatja a veseműködést. Gyermekeknek nem ajánlott, és nem szabad más fájdalomcsillapító gyógyszerekkel keverni. A fűzfakéreg nem biztonságos, ha warfarint vagy más véralvadásgátló gyógyszert szedsz, mivel vérzési zavarokkal áll összefüggésben.

Lapozz!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy feladvány - azt állítják, aki képes megoldani, az nagy valószínűséggel pszichopata.
Lifestyle
Mindenkivel előfordult már, hogy majd összeestünk az éhségtől, és beszaladtunk az első gyorsétterembe, ami az utunkba került. Ilyenkor általában szószt is kérünk a krumplihoz vagy csirkefalatokhoz.
Lifestyle
Szerencsés fejezet veszi kezdetét a Vízöntő életben. Napi horoszkóp!