Lifestyle

Mondj búcsút a tavaszi fáradtságnak! Ezekkel a módszerekkel pikk-pakk leküzdheted a levertséget

A tavaszi fáradtság tünetei közé tartozik az alvászavar, az aluszékonyság, a kedvtelenség, a koncentrációs zavar, sőt még az ingerültség is. Ha te is ezeket tapasztalatod magadon, cikkünkből megtudhatod, milyen módszerek segítségével javíthatsz a helyzeten.

Csak néhány dologra kell figyelni

Úgy érzed, hogy a tavasz és a jó idő beköszöntével alig van energiád, állandóan aluszékony vagy, emellett pedig kevesebb kedved van mindenhez, mint eddig? Kevesen tudják, de erről elsősorban a hormonháztartásunkban zajló folyamatok tehetnek, ami teljesen természetes és egészséges reakció ilyenkor, a téli hónapok után, ráadásul a napok hosszabbodásával több fény éri szervezetünket, és ez hat az alvás-ébrenlét bioritmusára is. De akkor mit tehetünk annak érdekében, hogy kicsit energikusabbaknak érezzük magunkat? Galériánkban eláruljuk!

Az első és legfontosabb lépés az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás. Egyél sokszor keveset, és főleg a gyümölcsöket, zöldségeket részesítsd előnyben – így pótolni tudod a télen elvesztett vitaminokat, ásványi anyagokat.
Kattints a további képekért!

Rosszul aludtál vagy csak a délutáni fáradtság tört rád? Egy agykutató kétperces trükkje rajtad is sokat segíthet.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Árpa Attilára ismét rátalált a szerelem, valamint a boldogság. Ráadásul az is lelepleződött, hogy egy korábbi barátnőjével békült ki.
Lifestyle
A halálos betegségben szenvedő egykori ügyvéd állapota drasztikusan romlik, Karsai Dániel mégsem gondol arra, hogy feladja a küzdelmet.
Utazás
Nem árt képben lenni, hogy milyen változások vannak a Balatonnál. Bár most még túl kell lendülnünk egy hidegfronton, de utána indul lassan a szezon.