Ez lenne a tartós fogyás titka: Ajurvédikus diéta

Az ájurvéda India több mint ötezer éves hagyományos, természetes orvostudományi rendszere, amelyet látnokok és szent emberek hoztak létre és természettudósokkal együtt megfigyelésekkel, kísérletekkel és meditációval fejlesztették évezredeken keresztül. Különleges diétájukkal megszabadulhatunk a testünkben felhalmozódó méreganyagoktól, továbbá megerősíthetjük az immunrendszerünket is. Sok más diétától eltérően az ajurvédikus étrend személyre szabott ajánlásokat tartalmaz arról, hogy mely ételeket szabad enni és kerülni a testtípusod alapján. Te melyik csoportba tartozol?

Fogyj ajurvédikusan

Az ajurvédikus diéta nem csak a testet, hanem a lelket is teljesen felfrissíti. Ez a módszer a holisztikus orvoslás egyik formája, amely a test és az elme közötti egyensúly elősegítésére összpontosít. Az ájurvéda szerint öt elem alkotja az univerzumot - vayu (levegő), jala (víz), akash (tér), teja (tűz) és prithvi (föld). Úgy tartják, hogy ezek az elemek három különböző 'dózát' alkotnak, amelyek különböző energiafajták a szervezetünkben. Minden egyes 'dosha' felelős bizonyos fiziológiai funkciókért. Például a pitta dosha szabályozza az éhséget, a szomjúságot és a testhőmérsékletet. Eközben a vata dosha fenntartja az elektrolit egyensúlyt és mozgást, míg a kapha dosha elősegíti az ízületek működését. Az ajurvédikus étrend az ajurvéda egyik alkotóeleme, amelyet már hosszú évszázadok óta alkalmaznak. Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

  • 1
  • 2