Ezt tanítsd meg tini lányodnak a sötétedés utáni közlekedésről

A korai sötétedés miatt a fiatalok gyakran még sötétben indulnak haza különóráikról, vagy iskola utáni egyéb elfoglaltságaikról. Az elmúlt hetek eseményei kapcsán azonban ismét a figyelem középpontjába került a közösségi közlekedési eszközökön esetlegesen bekövetkező atrocitások kivédése, amely a legtöbb tinédzserkorú lánynak hatalmas kihívást és teljes tanácstalanságot jelent. Kovács Ildikó önvédelmi szakértő öt tippjének megfogadásával azonban a fiatalok helyesen tudják kezelni a felmerülő problémákat, és a szülők is megfelelően tudnak reagálni, illetve segíteni tudnak a nagyobb baj megelőzésében.

Ezeket mindenképp vésd az eszébe

1. Rendkívül fontos, hogy pontosan ismerjék a szülők a gyerek napirendjét. Reggelente, indulás előtt érdemes egyeztetni, hogy iskola után milyen programjai vannak, ezek meddig tartanak, és azt is, hogy hogyan tervez hazajönni onnan. Ha egy barátjához megy át tanulni, vagy akár ott is alszik, minden esetben kérjük, hogy írja meg annak címét és telefonszámát.

2. Tanítsuk meg a tinédzsernek, hogy az utcán folyamatosan figyelje a környezetét, így azonnal reagálni tud, ha valami furcsát lát. Magyarázzuk el neki, hogy bármennyire is divatos és menő, ne viseljen kapucnit és ne hallgasson zenét fülhallgatóval sem az utcán, sem pedig a közlekedési eszközön, hiszen így nem csak a periférikus látását csökkenti, hanem a gyanús környezeti zajokra sem tud felfigyelni. Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!