6 dolog, amit feltétlenül kérdezz meg a szüleidtől, mielőtt meghalnak

Szomorú, de fontos téma.

Kérdések Apához és Anyához

Sokan csak akkor jönnek rá, mennyi mindent nem tettek vagy kérdeztek meg, amikor elveszítettek egy számukra fontos embert. Ha te nem akarsz ebbe a hibába esni, ha azt szeretnéd, hogy a lényeges dolgok ne maradjanak kimondatlanul, akkor fogadd meg tanácsainkat: ezt a 6 dolgot kérdezd meg a szüleidtől, mielőtt örökre elmennek.

1. Kik azok az emberek a régi fényképeken?

Elsőre talán kissé furcsának hangzik ez a kérdés, de ha jobban belegondolunk, rájövünk, mennyire fontos, hogy ismerjük a rokonainkat és azokat a régi történeteket, amiket a családunk rejt. Érdeklődjünk a felmenőinkről, hallgassuk a meséket, amiket az élet szőtt, legyünk büszkék a sikerekre, amiket a mi időnk előtt értek el, és tanuljunk a hibákból, amiket mások (is) elkövettek.

2. Mit/kit szerettek legjobban az életben?

Sokan hisszük azt, hogy tudjuk, mik voltak a legjobb pillanatok, kik voltak a legkedvesebb emberek a szüleink életében. De mi lenne, ha megkérnénk őket, meséljenek mindenről, amit pozitív emlékként raktároztak el az agyukban? A boldog, humoros vagy meghatározó élmények felidézése nemcsak a mi lelkünket tölti fel majd energiával, hanem az övékét is.

3. Mit utáltak legjobban az életben?

Ahogy az éremnek mindig két oldala van, úgy a mindennapokban sem kizárólag jó dolgok történnek velünk. Lehet, hogy a szüleink eddig elhallgatták előlünk azokat a momentumokat, amik úgy összetörték őket, hogy alig tudtak kimászni a gödörből. Szerelmi bánat, csalódás egy barátban, szörnyű tragédiák - nem hagyhatjuk, hogy ezekről ne tudjunk!

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!