Lifestyle

Azonnal menj orvoshoz, ha ezt a 4 tünetet tapasztalod! Hétköznapi dolognak tűnhetnek, de szívelégtelenség állhat a háttérben

A szívelégtelenség korai, finom tüneteket okozhat, amelyek "előjelei" lehetnek a betegség súlyosbodásának - derül ki az Amerikai Szívgyógyász Szövetség jelentéséből.

A szív nem tudja ellátni legfontosabb feladatát

A Circulation című orvosi folyóiratban csütörtökön közzétett jelentés a szívelégtelenség, valamint más szív- és érrendszeri betegségek, köztük a stroke tüneteivel kapcsolatos legújabb ismereteket ismerteti.

A szívelégtelenség akkor következik be, amikor a szív nem tud elegendő vért és oxigént pumpálni a többi szervhez, ez halálos kimenetelű is lehet. A szívelégtelenség általában nem gyógyítható, de a korai kezelés segíthet abban, hogy meghosszabbítsák a beteg életét és javítsák annak minőségét - állítja a Centers for Disease Control and Prevention. A kezelés gyógyszereket, fizikai aktivitást és a só csökkentését jelenti az étrendben.

A CDC szerint körülbelül 6,2 millió amerikai felnőtt szenved szívelégtelenségben. A dohányzás, a túlzott mennyiségű alkoholfogyasztás, az elégtelen fizikai aktivitás és a rossz - túl sok sót, zsírt vagy koleszterint tartalmazó - étrend mind növeli a szívelégtelenség kockázatát. Az olyan egészségügyi állapotok, mint a szívbetegség, a korábbi szívinfarktus, a magas vérnyomás, az elhízás és a cukorbetegség szintén növelik a kockázatot. A tanulmányban összegyűjtötték a betegség leggyakoribb tüneteit is:

Légszomj A jelentés szerint a légszomj a szívelégtelenség jellegzetes tünete. A súlyos légzési problémák a halálozás megnövekedett kockázatával járnak együtt - közölte az Amerikai Szívgyógyász Szövetség. A jelentés szerint más, légzési problémákat okozó egészségügyi állapotok, például krónikus tüdőbetegség is együtt járhatnak szívelégtelenséggel.
Kattints a további képekért!

Forrás: Insider Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Nagyon oda kell figyelned, hogy ne sózzanak rád ilyen fájdalomcsillapítót a patikában. Sokan súlyos mellékhatásokról számoltak be.
Lifestyle
Mivel több mint 200 napja nem volt telitalálatos szelvény, immáron nem kevesebb, mint 6,45 milliárd forint várja a játékosokat - derült ki a Szerencsejáték Zrt. tájékoztatásából.
Egészség
Sokan nem is sejtik, de a konyhájukban ott lapul egy valódi csodaszer, melynek egészségünkre nézve olyan jótékony hatásai és tulajdonságai vannak, melyek csak kevés más fűszerről mondhatók el.