Őket a sors is egymásnak szánta: 77 évvel ezelőtti tragédia köti össze a szerelmeseket

Minden akkor kezdődött, amikor a második világháborúban a Dunába robbant a Margit híd. Pedig ekkor Dana és László még nem is éltek.

A sors kifürkészhetetlen útjai

Vannak emberek, akiket még a sors is egymásnak szánt, ezt bizonyítja Kovács Dana és Nedeczky László története, amit a Metropol hozott le. Bár a szerelmesek alig pár éve találtak egymásra, hamar kiderült számukra, hogy sorsuk már évtizedekkel hamarabb összefonódott, nagyszüleik ugyanis mindketten ott voltak és túlélték, amikor 1944. november 4-én felrobbant a Margit híd. A robbanás rengeteg halálos áldozatot követelt, egy teli villamos is a Dunába zuhant.

Később fény derült rá, hogy a hidat a háborús vereséghez már közel álló németek aknázták alá, és állítólag a villamos robbantotta be a gyújtózsinórokat, de először a gázvezetékre gyanakodtak. Sokan viszont szándékos robbantást feltételeznek. Az, hogy végül is ki élesítette az aknákat, soha nem derült ki.

A véletlen egybeesésre már Dana és László első randiján fény derült. „Ledöbbentett, amikor elmondta, hogy az ő nagymamája is azon a villamoson utazott. Nem tudom, mennyire vannak véletlenek, de beleborzongok, ha belegondolok, hogy ők ketten ott, akkor nem tudhatták, hogy 70 évvel később az unokáik találkoznak majd, róluk beszélgetnek, megszeretik egymást és össze is házasodnak” – mesélte Dana, aki azt is elárulta, hogyan és miért került aznap arra a bizonyos villamosra a nagyapja.

Lapozz a folytatásért!

Fotó: Fortepan

Oldalak