Remélhetőleg nem vettél ilyen szaloncukrot Magyarországon – alaposan megbukott a teszteken ez az édesség

Szaloncukrok tekintetében óriási a választék Magyarországon, de vannak rosszabb minőségűek is.

Az Auchan néhány terméke nem szerepelt túl jól

A szaloncukor ugyebár egy hagyományos magyar édesség, amelyet karácsonykor a fa díszítésére használnak. Bár ez sok helyen már kezd kimenni a divatból, így van háztartás, ahol csak kínáló tálba teszik, és nasiként kínálják.

A szaloncukor ősét, a fondant-cukrot, a franciák készítették el először a 14. században. Ez egy felfőzött cukoroldatból készült, puha, kikristályosodott massza volt. A 19. század elején német cukorművesek hozták be Magyarországra, ahol népszerű karácsonyi édességgé, és a fa csillogó díszévé vált.

Magyarországon már kezdenek rászokni arra az emberek, hogy kevesebb szaloncukrot vesznek, de inkább jobb minőségűt. A galériánkban megtudhatod, hogy melyik szaloncukrot nem érdemes a kosaradba tenni.

A Maradok a pénzemnél blog újabb fontos teszten van túl, és most a karácsony szellemében szaloncukrot kóstoltak. A vaktesztet a Magyar Ár-Érték Arány Kutató Egyesület tagjai és laikus fogyasztók végezték, összesen 15-en.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Flickr

Oldalak

Egészség
Lehet sokan örülnek neki, hogy hamarabb kopogtatott be a jó idő, de így az allergiások egy elég durva szezonra készülhetnek. Az sem kizárt, hogy sok új beteg fog megjelenni.
Sztárok
Az uralkodó rákbetegsége miatt a Mirror értesülései szerint rájött arra, hogy túl rövid az élet, ezért drasztikus lépést tervez, ami megváltoztathatja az egész királyi család életét.
Utazás
Az Egyesült Államok izraeli nagykövetsége pénteken figyelmeztette alkalmazottjait és családjaikat, hogy ne hagyják el Tel-Avivot és környékét, Jeruzsálem és Beér-Seva határát, miután Irán...