Szalmonellás a belga csoki

Újabb belgiumi csokoládégyárban észleltek szalmonellafertőzést okozó baktériumot.

Több tonna csokoládé kerül majd megsemmisítésre

Azt a bélfertőzést okozó baktériumot azonosították, amely néhány hónappal korábban az olasz Ferrero csokoládégyár belgiumi telephelyén okozott szalmonellafertőzést, és ezzel több mint 300 megbetegedést Európa szerte – írta a The BrusselsTimes hírportál csütörtökön.

A belga-svájci tulajdonú Barry Callebaut cég kelet-flandriai üzemében az összes, június 25-e után gyártott csokoládékészítményt kivonták a forgalomból az illetékes hatóságok.

A vállalat június 27-én fedezte fel a szalmonella baktériumot a gyárban előállított termékekben. A Barry Callebaut a fertőzés észlelése után tájékoztatta a szövetségi élelmiszerbiztonsági ügynökséget, és leállította a gyártást.

A hírportál tudósítása szerint a vállalat azóta felvette a kapcsolatot vásárlóival, és tájékoztatta őket, hogy az érintett termékeket ne tegyék ki a boltok polcaira. A vizsgálat lezárásáig nem folytatódik a termelés. Amennyiben a cég termékei tömeges fertőzést okoznak, a vállalattól megvonhatják a gyártási engedélyt. (MTI)

A Jókai utcában történt házomlás nem a munkálatokat kivitelező cég, a Pillér Lakás Kft. hibájából fakadt – állítja az ügyvezető.

Leadfotó: 123rf

Oldalak