Ennyit keresnének a valóságban a kedvenc sorozatkaraktereink

Megdöbbentő számok.

Valóság vs. sorozatvilág

Még a legnagyobb sorozatfan is elismerni, hogy a különféle szériák nagy része túlságosan idilli képet fest a karakterek életéről: pontosabban arról, mennyit keresnek és abból mire telik nekik. Az orvosok menő kórházakban dolgoznak, majd hazaérnek a nem kevésbé menő lakásukba, az újságírók heti egy cikket írnak, cserébe azonban minden egyes nap vesznek maguknak egy Manolo Blahnik cipőt. Ha egy gimnazista a Helyszínelők miatt eldönti, hogy nyomozó lesz, igencsak fennakadnának a szemei, amikor beállna dolgozni és szembesülne a (kezdetben biztosan) szánalmas fizetéssel.

De hagyjuk a spekulációt, jöjjenek a konkrét számok: összegyűjöttük (innen és innen), hogy a kedvenc sorozatkaraktereink mennyit is keresnének a való életben (Amerikában).

1. Jessica Day (Zooey Deschanel) - New Girl

Jess sokáig egy általános iskolában dolgozott tanárként, mégis telt neki egy vagány loft lakásra Los Angeles belvárosában. A valóságban nem biztos, hogy megengedhette volna magának, hiszen egy tanár fizetése kb. évi 41 ezer dollár, vagyis kicsivel több mint 11 millió forint.

2. Monica Geller (Courtney Cox), Jóbarátok

A Jóbarátok Monicájának a sorozatban séf volt a foglalkozása, és úgy tűnt, jól megél belőle: jutott szép lakásra, nyaralásokra, folyamatos baráti összejövetelekre, ruhákra stb. Egy séf átlagfizetése Amerikában kb. 74 ezer dollár évente, ami nagyjából 20 millió forintnak felel meg - nem kevés, de nem is annyira sok, mint amennyi szerintünk Monica életviteléhez elég lenne.

3. Meredith Grey (Ellen Pompeo), A Grace Klinika

Meredith Grey kórházi ténykedése miatt valószínűleg sok lány akart sebész lenni. Kifogástalanul állt rajta a fehér köntös, mint ahogy minden más is - rengeteg csinos ruha lógott a szekrényében! A rendszeres költekezést a valóságban is megengedhetné magának, évi 235 ezer dollárból, vagyis 64 millió forintból mindenre telne.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Gifek: giphy.com

Oldalak