Lifestyle

Sokkoló adat: ennyi időt vesz el az életünkből a piros lámpáknál való várakozás

Az American Automobile Association emberei kíváncsiak voltak rá, hogy a piros lámpáknál ücsörgés vajon mennyi időnket veszi el egy évben. Az eredményen még ők is meglepődtek.

Várakozás

Egyre több időt töltünk az autóinkban. Sokszor azért választjuk inkább a kocsit, mert abban a hitben élünk, hogy sokkal hamarabb eljutunk A-ból B-be, mintha tömegközlekednénk, vagy kerékpárra pattannánk. De tényleg így lenne? Mi a helyzet a piros lámpáknál eltöltött idővel, ami a reggeli rohanásban felér egy emberöltővel? Az átlagos várakozási idő egy-egy közlekedési lámpánál több tényezőtől függ, de leginkább a programozáson múlik. Adam Lough, a Utah-i Közlekedési Minisztérium mérnöke elmondta a Daily Heraldnak , hogy a folyamat azon alapul, hogy egy adott területen hogyan halad át a forgalom. "Rendszeresen végzünk forgalomszámlálást, reggel, délben, éjszaka, csúcsidőn kívül, csúcsidőn belül. Vannak olyan rendszereink, amelyek valós időben gyűjtenek adatokat" - mondta. Ezek alapján azt is gond nélkül meg tudják saccolni, hogy egy átlagos autós egy éven belül mennyi időt veszít azzal, hogy a zöld jelzésre várakozik. Kíváncsi vagy a számra? Akkor kattints a galériára!

Ma már szinte hihetetlennek tűnik, hogy amikor 1914 körül megjelentek az első közlekedési lámpák, még manuálisan vezérelték őket. Azaz ült egy emberke a fülkében, aki egész álló nap a jelzéseket kapcsolgatta.
Kattints a további képekért!

A nagyszüleink, dédszüleink még csak hírből sem ismerték az ételallergiát vagy intoleranciát. Az azóta felnövő nemzedékeknél viszont egyre nagyobb számban jelentkezik és mára szinte népbetegséggé vált ez a rendellenesség. Mi volt más 100-150 éve és mi változott, ami ennyire érzékennyé tette az embereket az elfogyasztott ételekkel kapcsolatban?

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A miniszoknyák nemrégiben újra visszajöttek a divatba. De azt tudtad, hogy korábban a feminizmus egyik jelképe volt ez az ikonikus darab?
Lifestyle
A Nyilasnak ez a nap örömöt és bánatot is hozhat. Napi horoszkóp!
Lifestyle
A Szűz a szerelmével egy következő szintre lép vagy szakítanak a hónapban. Íme, az áprilisi előrejelzésünk!