Sápi Vivi: "Az emberek többségének egyből átjön, ha erőltetett valami"

Sápi Vivi hazánk egyik legnépszerűbb influenszere, tartalmait egyszerűen imádják a követői. Persze ő is mindent megtesz annak érdekében, hogy rajongói kedvére tegyen, így nemrég elkészítette első videoklipjét is. Interjú.

A beszélgetésünk apropója, hogy most jelent meg az első videókliped. Mesélnél róla picit, hogyan jött az ötlet?

December 11-én vált elérhetővé a YouTube-on a Hogy Miii?! című dalom, két nappal később pedig Spotify-on és TikTok-on is, viszont mi már hosszú hónapok óta dolgoztunk rajta. Tavaly október végén robbant be TikTok-on váratlanul ez a videó sorozatom, amiben különböző szakmákat és embertípusokat parodizáltam ki 8 soros, rímes formában egy adott zenei alapra. Ez egyébként már egy létező külföldi trend volt, amiben jellegzetesen elhangzott a „Whaaaat?” kifejezés, amit én a magyarba „Hogy Miii?!”-ként hoztam át.

Ezek a videók olyan sikeresek lettek, hogy több száz, de volt olyan is, hogy több ezer további kérés érkezett egy ilyen videóm alá. Utána idővel más vonalat is elindítottam a profilomon, nem szerettem volna, hogy egyhangúvá váljon, de lényegében maradtam a humoros vagy éppen utazós, vlogszerű tartalmaknál, ahová időnként visszahoztam egy-egy „Hogy Miii?!” videót is. Innen jött az ötlet, hogy szerettem volna valami olyat alkotni, amivel az elmúlt egy év tiszteletére fel tudjuk tenni az „i”-re, akarom mondani a „Hogy Miii?!”-re a pontot.

Hogy érezted magad a klip előkészületei alatt – akár a szövegírásra, a stúdiómunkára, vagy a klipforgatásra gondolva?

Őszintén szólva én imádtam az egészet! Fogalmam sem volt arról, hogy mi a folyamata egy dal megszületésének, de hatalmas segítségemre volt a managementem - a NuHeadz - és a SmithMusix profi csapata, illetve a HONOR támogatása. A srácoknak elmeséltem részletesen, hogy szeretnék egy olyan zenét, ami nem trash, de mégse legyen túl komoly. Valami olyat álmodtam meg, ami színes, vidám, bulis és egyszerűen poén. Szerintem ez sikerült is. Amint megérkezett a zenei alap egyből tudtuk, hogy ez lesz az. Napokon keresztül hallgattam mindenhol. Itthon, a kocsiban útközben, egészen addig amíg fel nem villant az a bizonyos villanykörte a fejem fölött és jött magától a dalszöveg. Amikor éreztem, hogy most elkaptam a fonalat és jönnek a jó ötletek, addig fel sem keltem amíg össze nem állt teljesen. A stúdiómunkánál először nagyon meg voltam szeppenve, de a srácok mellett gyorsan fel is oldódtam, tényleg profik és tudják, hogy kell kihozni az emberből a legjobbat. A forgatás pedig már hatalmas buli volt!

Ez egy egyszeri alkalom volt, vagy lesz folytatása?

Hirtelen majdnem rávágtam, hogy egyszeri, de tekintve az eddigi életem pályafutását inkább azt mondanám, hogy soha ne mondd, hogy soha. Nem tartom magam rappernek vagy bármilyen zenei tehetségnek, egyszerűen csak szeretem feszegetni a határaim és néha kilépni a komfort zónámból. Szerintem így tudunk igazán fejlődni minden tekintetben.

Az idei év több szempontból is rendkívül sikeres számodra, hiszen tartalomgyártóként idén megkaptad a TikTop Fest & Awards Év Tiktokkere díját. Milyen érzés volt átvenni, számítottál rá?

Igen, óriási megtiszteltetés volt számomra, hogy idén én kaphattam meg ezt a díjat, soha nem fogom elfelejteni azt a napot. Őszintén nem számítottam rá, hiszen olyan nagy nevek szerepeltek a kategóriámban, akik közül többet is el tudtam képzelni győztesként. A díjátadó során az egész estét végig izgultam, mivel ez volt a legnevesebb díj, így értelemszerűen ezt a kategóriát hagyták a legvégére. A díjátadó ráadásul egy egész napos közönségtalálkozóval volt egybekötve, így a nap végére már olyan fáradt voltam, hogy arra sem emlékszem hogyan vezettem haza. Tényleg sokkolt az élmény, de természetesen a legjobb értelemben. Hatalmas elismerés ez számomra, amire mérföldkőként tekintek és elmondhatatlanul hálás vagyok a követőimnek is, akik nélkül ez nem valósulhatott volna meg.

Sápi Vivien - TikTop Fest & Awards Év Tiktokkere díj

Rengeteg fiatal próbálja ki magát a tartalomgyártás világában. Mit gondolsz mitől válhat valaki sikeressé TikTok-on? Mit tanácsolnál nekik?

Ezt a kérdést gyakran megkapom és mindig az a válaszom, hogy a siker titka az, hogy ne akarj görcsösen, minden áron sikeres lenni, mert akkor soha nem leszel az! Ez egyébként szerintem az élet minden területére igaz, nem csak a social médiára. Nincs azzal semmi baj, ha valaki ambiciózus, én is az voltam világéletemben, de mellette nagyon fontos, hogy élvezd is azt, amit csinálsz és ne csak maga a cél lebegjen a szemed előtt, mert akkor az egész elveszti a varázsát. Ha megnézzük a legnagyobb tartalomkészítőket, a legtöbben úgy kezdték a pályafutásukat, hogy csupán önmagukat adták és ami a legfontosabb, hogy élvezték azt, amit csináltak már akkor is. Az emberek többségének pedig ez egyből átjön, mint ahogyan az is, ha erőltetett valami.

Az Instagram felületeden is említetted korábban, hogy már egy éve dolgozol együtt a HONOR-ral. Hogyan találtatok egymásra és milyen a közös munka?

Még tavaly – miután a Hogy Miii? videók igazán népszerűek lettek - az egyik első együttműködésem a HONOR-ral volt, ők az elsők között voltak, akik bizalmat szavaztak nekem. Azóta a Band 6-os okosóra kampányon és most az új HONOR 50 telefon promócióján is együtt dolgozhattunk. Nekik köszönhető többek között, hogy a Hogy Mi??? klip is el tudott készülni, illetve Prágába is meghívtak az új telefon bemutatójára. Az új HONOR 50 azért is egy remek készülék, mert a tartalomkészítésben az egyik legjobb partner, rengeteg alkotói szabadságot ad. Egyszerre használhatom az előlapi és hátlapi kamerát is, így több nézőpontból mutathatom meg egyszerre a tartalmat. Aki pedig videókat gyárt, az tudja, hogy mekkora segítség a gyorstöltő funkció, 20 perc alatt akár 70%-ig is feltöltődik, ez életmentő tud lenni sok helyzetben.

Sápi Vivien, HONOR50 okostelefon

Ezt a mozgalmas évet hogyan zárod? Készülsz az ünnepekre?

-Egyelőre még mindig a munkáról szól, amibe igyekszem azért becsempészni az ünnepi készülődést is. Így elég sűrűek most a mindennapok, de szerencsére még bírom energiával. A karácsonyra továbbra is szeretek gyerekszemmel tekinteni, mert szerintem van benne valami varázslatos. Remélem ezt soha nem veszítem el. Egyébként az elmúlt évek során hozzászoktam, hogy ünnepnapokon is dolgozom, légiutas-kísérőként az embernek nincs hétvége vagy ünnepnap, de ezt egy idő után meg lehet szokni. Ugyan a repülés még nem tért vissza az életembe, tartalomkészítőként is zsúfolt a decemberi időszak, de ez így van rendjén. Hálás vagyok a lehetőségeimért és igyekszem a munkáimba 110 %-ot beletenni. A karácsonyt biztosan a családommal töltöm és arra a pár napra visszaveszek a munkából is. Tekintve, hogy mennyi mindenben volt részem az elmúlt években, izgatottan várom, hogy ezek után mit tartogat számomra 2022.

Oldalak