Tényleg csak a negatív hírek érdeklik az embereket a híradóban? Most érdekes kutatás látott napvilágot

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) nyilvánosságra hozta a kutatása eredményeit, amiből kiderül, mit is tálalnak nekünk a híradók Magyarországon.

A negatív hírek és a bűnügyek vezetnek

Sokak szerint a sajtó már nem igazán látja el azt a feladatot, mint régen. Az viszont tény és való, hogy a számok általában nem hazudnak, és a hírműsorok nagyon jól tudják, hogy mivel tudják odavonzani az embereket a tévé elé.

Bár lehet, hogy rengeteg hírportál üzemel Magyarországon, de a híradók továbbra is őrülten nagy nézettséget tudnak generálni a tévében. Ezek közül is ugye kiemelkedik a két legnagyobb kereskedelmi csatorna, vagyis a TV2, valamint az RTL híradója.

Azért sokszor jól esik leülni este, és ha még csak a háttérben is, meghallgatni, vagy megnézni, mi történt itthon, és a nagyvilágban, amiről esetleg lemaradtunk munka közben. Az NMHH közben érdekes kutatás eredményeit produkálta. A galériánkban leleplezünk néhány érdekességet a magyar híradókkal kapcsolatban!

A kutatás szerint a tizenhat és fél év átlagait tekintve a leghosszabb hírműsoroknak a TV2 Tények adásai számítottak nettó 45 perces terjedelmükkel. Tájékoztatásnak az M1 átlagosan 40 percet, az RTL 39 percet, a Hír TV pedig 29 percet szentelt. A legrövidebb híradásnak az Esti krónika bizonyult 22 perccel, alig elmaradva a Duna TV és az ATV műsoraitól (23-23 perc).
Kattints a további képekért!

Szellő Istvánnak el kellett döntenie, hogy Erős Antónia igazat mond-e. Rendhagyó dologba mentek bele az RTL híradósai.

Leadfotó: RTL

Oldalak

Sztárok
Justin Bieber szexi exe a cannes-i filmfesztiválon járt, ahol tengerészkék, merész ruhájában vonult végig a vörös szőnyegen, és bizony nem meglepő módon minden szempár rászegeződött.
Sztárok
Egyszerűen imádja a közönség Mikes Anna és Krausz Gábor párosát. Most egy olyan titkot is megtudtak a rajongók, amire már elég régóta kíváncsiak voltak.
Lifestyle
A férfi meglehetősen frusztrált, amióta nem bújnak ágyba a párjával a gyerekük megérkezése után. Még ”elhajlási engedélyt” is kapott a kedvesétől.