Megvan a magyarázat: ez az oka, hogy a sportolók megharapdálják az érmeiket

Bennem már nagyon sokszor felmerült a kérdés, hogy ugyan mi a manóért harapdálják a sportolók az érmüket? Ha te is elgondolkodtál rajta, akkor jó hírem van: megtaláltam a választ, és banálisabb, mint gondolnád. Olvass tovább!

Nem véletlenül harapnak bele a sportolók az érembe

Valószínűleg ezer meg ezer olyan fotót láttál már (főleg most, a riói olimpia alatt), ahol a győztesek megharapdálják a nyakukba akasztott érmet - főleg az aranyat. Annyit elárulhatunk, hogy nem egy újkeletű szokásról van szó, évtizedek óta ápolják ezt a furcsa "hagyományt". De mi lehet az oka?

A válasz egyszerű: a fotósok kérik, hogy ezt csinálják, írja a Buzzfeed. David Wallechinsky, az Olimpiatörténészek Nemzetközi Társaságának (ISOH) elnöke azt nyilatkozta a CNN-nek: ez egyfajta megszállottság a fotósok berkein belül. Úgy tekintenek az ilyen képekre, mint egy ikonikus pillanat megörökítésére, amit aztán remekül el lehet adni.

Nem is volt akkora rejtély, igaz? Most, hogy jobban belegondolunk, van is Wallechinsky magyarázatában valami: rengeteg olyan felvétel készül, ahol csak felmutatják az érmet és mosolyognak. Mennyivel különlegesebb, ha bele is harapnak! És persze ne felejtkezzünk el arról sem, hogy a harapdálás ősi módja annak, hogy meg lehessen állapítani: valóban arany-e az arany. Ha ugyanis nem hamisítvány, akkor a fogak nyomot hagynak rajta; mert ez a gyönyörű nemesfém egyébként elég puha.

Van még egy titok az aranyérmekkel kapcsolatban - klikk tovább!

Fotók: swimtoday.com, Instagram

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!