Sokszor érzed azt szingliként, hogy telítődtél a randizással? Szakértő magyarázza el, miért kell néha szünetet tartani az ismerkedésben

A randizás időnként igenis fárasztó tud lenni és nem árt, ha a helyén tudod kezelni a negatív érzéseket, melyeket időnként kiválthat belőled.

Nem kötelező randizni!

A randizás akárhogy is nézzük, rengeteg időt és energiát emészt fel. Képzeld csak el, hogy egy hosszú munkanap után még hazamész, lezuhanyzol, lemosod az egész napi sminked, kezdesz valamit a hajaddal és indulsz randizni. És ezt akár egy héten több napon is. Nincs olyan, aki ettől ne telítődne egy idő után.

Időnként tehát fontos, hogy visszaszerezzük ezt az időt és energiát, és egy kis szünetet tartsunk. Kate Moyle, a Lelo szexuális wellness márkával dolgozó párkapcsolati szakértő a következőket mondta a Metronak: "Mint minden más dolog esetében az életben, szükségünk lehet egy kis szünetre, hogy újra összpontosítsuk a figyelmünket, és átgondoljuk, milyen hatással van a randizás a mentális és érzelmi egészségünkre. A randizás sok időt vehet el az életünkből, és lehet, hogy ennek az időnek egy részét a meglévő kapcsolatainkba kéne fektetni, amelyek már táplálnak minket, például a barátokkal és a családdal, ahol szeretve és megbecsülve érezzük magunkat. Néha nehéz lehet meglátni a fától az erdőt, ha a randizás nem vezet sehová, érdemes emlékeztetni magunkat, hogy egyébként szerető közeg vesz minket körül" - mondja Kate, aki szerint gyakran előfordulhat, hogy azért, mert a környezetünkben lévő emberek boldog kapcsolatban élnek, mi könnyen érezhetjük úgy, hogy lemaradunk valamiről.

"Továbbra is nyitottak lehetünk a szerelem megtalálására randizás nélkül is, ha dolgozunk az önismeretünkön vagy a szerelemről alkotott képünkön és fejlesztjük az intimitásról és a kapcsolatról alkotott elképzeléseinket - például Ted-előadásokat hallgatunk, vagy a témában készült könyveket olvasunk. Olyan elméletekkel, mint az öt szeretetnyelv, megismerhetjük önmagunkat, és mindez csak felvértez és felkészít minket arra, amikor legközelebb találkozunk valakivel.

Lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2