Rákkeltő anyagok otthonunkban

Manapság rengeteget hallunk a rákkeltő anyagokról és azok előfordulási helyeiről, de vannak olyan dolgok is, amelyekről sokan álmukban sem gondolnák, hogy akár végzetes kimenetelű lehet, ha napi szinten „találkoznak” velük.

A különböző tisztítószerek, amelyek minden lakásban megtalálhatóak jelentősen növelik a rák kialakulásának kockázatát, ilyenek például a különböző fertőtlenítőszerek, szőnyeg és kárpittisztítók, emellett a légfrissítő és illatosító berendezések gyakori használata is növeli az esélyt a megbetegedésre.

Napjainkban divat lett, különböző antibakteriális kozmetikumok használata, de szervezetünknek egyáltalán nincs szüksége ilyen horderejű ellenállásra a baktériumok ellen. Sőt többet ártunk vele, mint használunk, hisz ezekben a készítményekben lévő hatóanyagok egy része felszívódik és felhalmozódik szervezetünkben és komoly károsodást okozhatnak a májban és a vesékben is. Ami legfurcsább mindközül az LCD lapos kijelzők és a többműszakos munka is roppant kártékony hatást gyakorol az emberi szervezetre.

Természetesen nem az a megoldás, hogy teljesen mellőzük ezen termékek használatát, hisz a rák előfordulása legtöbbször genetikai hajlam következménye, és a lakásunkon kívül érő külső behatások ellen is védtelenek vagyunk, de ha mérsékeljük a felsorolt dolgoknak a napi szintű alkalmazását és nem tesszük próbára szervezetünk tűrőképességét, jelentősen csökkenthetjük a rák és egyéb „társbetegségek” kockázatát.

Oldalak