6 érdekes szokás, ami azt mutatja, hogy sokkal intelligensebb vagy az átlagnál

A pszichológusok szerint vannak elsőre furcsának tűnő szokások, amelyek valójában az átlagon felüli intelligencia ismérvei! Rád jellemző valamelyik? Lehet, hogy okosabb vagy az átlagnál.

Igazán maguknak valók

Éjjel-nappal zenéket hallgatnak - Valójában mindenki hallgat zenét. Reggel az autóban, a buszon, az edzőteremben, de még a fodrásznál is. A magas intelligenciával rendelkezők azonban állandóan zenét hallgatnak és a fülhallgatók mögött igazi géniuszok lapulhatnak. Több kutatás is alátámasztotta már, hogy a magas IQ-val rendelkezők általában instrumentális zenéket kedvelnek, amiben nincsen dalszöveg és vokál, hiszen ilyenkor saját érzéseikre, belső világukra tudnak koncentrálni.

Magukban beszélnek - A világ egyik legnagyobb zsenije, Albert Einstein is gyakran beszélt magában. A szakértők szerint, akik gyakran beszélnek hangosan, azoknak túl sok információval van tele a feje, ami már kvázi, nem fér bele. Ha egyébként hangosan kimondasz bizonyos információkat, azokat jobban raktározza az agyad, ez pedig felpezsdíti a memóriád is.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak